Utorak, 06 Veljača 2024 12:35

UZ FESTU JE ODRŽAN I 14. ŠAHOVSKI TURNIR OPEN DUBROVNIK

UZ FESTU JE ODRŽAN I 14. ŠAHOVSKI TURNIR OPEN DUBROVNIK Foto: ŠD Dubrovnik

U sklopu 1052. Feste svetog Vlaha i obilježavanja Dana grada Dubrovnika, održan je 14. međunarodni šahovski rapid turnir Open Dubrovnik 2024. Turnir već tradicionalno podupiru Grad Dubrovnik, Dubrovačka zajednica športova i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Kongresna dvorana Studentskog doma opet se pokazala kao pun pogodak i izvrstan prostor za igranje šaha. Nastupilo je 72 natjecatelja iz pet zemalja, igralo se devet kola, tempo 10 + 5. Sudački posao odlično je odradio uhodani dvojac Islamović - Jerković.

Bilo je napeto do doslovno zadnjeg poteza: mladi Marin Grgantov bio je u vodstvu cijeli turnir, ali rasplet u zadnjem kolu donio je prvo mjesto crnogorskom Fide majstoru Arminu Mušoviću, koji je i po ratingu bio prvi favorit, a na kraju je osvojio 7.5 bodova.

Drugo mjesto s istim brojem bodova osvojio je dugogodišnji član ŠK Dubrovnik CM Marko Jelčić, a treće mjesto sa 7 bodova zauzeo je CM Marin Grgantov.

„Posebno nas raduje to što je nastupio velik broj naših domaćih šahista svih uzrasta. Bilo je jako lijepih rezultata, ali nikoga nećemo posebno isticati, bit će vremena za pohvale. Mnogima od njih ovo je bio prvi natjecateljski turnir, svakako se nadamo tek prvi od brojnih budućih.” - kažu iz Šahovskog kluba Dubrovnik.

dpp