laus banner 2021 2

Četvrtak, 03 Lipanj 2021 12:19

Uz Tijelovo Markos objavio spot za pjesmu „Dotakni me Isuse”

Uz svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove dubrovački kantautor Stijepo Gleđ Markos objavio je novi video spot za pjesmu „Dotakni me Isuse”. Pjesma se inače nalazi na albumu „Moja Hridino” kojeg je Stijepo objavio u travnju ove godine.

Pjesma je nastala na izvornom biblijskom tekstu Psalma 42 na koji je Stijepo napisao glazbu i dodao tekst refrena izmjenjujući dijelove teksta na engleskom i talijanskom jeziku.

Više o samoj pjesmi kantautor Stijepo Gleđ Markos je rekao: „Ova je pjesma nastala iz molitve. Osjećaji koji su u srcu pred Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu su neopisivi. Grešan, slab i umoran od svijeta upućujem molitvu pred Gospodinom kako bi me Njegova svjetlost obasjala i dala mi toliko potreban mir i odmor u ljubavi. Miris tamjana koji gori predstavlja molitvu koja je upućena ka nebu, a kroz molitvu nas Gospodin vodi na prostranstva u kojima duša odmara. Video spot za pjesmu sniman je dijelom na prekrasnim padinama brda Srđ iznad Dubrovnika a dijelom u crkvi poznatog Dubrovačkog Svetišta Blažene Djevice Marije, u narodu prozvano od milja Gospa od Milosrđa. Hvala mojim dragim kapucinima što su mi otvorili vrata crkve. Drago mi je da će u spotu zauvijek biti potpis i naše Majke Marije jer je ta crkva zapravo mjesto gdje dolazim i molim. Posebno hvala i don Marinu Lučiću, katedralnom župniku koji u spotu predvodi klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom."

Spot je sniman u izvršnoj produkciji Aria Artis i režiji Stijepa Gleđa Markosa, a uz video produkciju pod vodstvom Miša Sorića i Unique Films tu je i Nikša Radičević koji je bio zadužen za predivne snimke iz zraka. Kako Stijepo navodi radi se o uigranoj ekipi suradnika koji surađuju u svim njegovim video spotovima dajući svoj veliki umjetnički doprinos.

Spot možete vidjeti u prilogu.

dpp

Video sadržaj

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020