Subota, 19 Lipanj 2021 15:15

Vatrogasno vozilo financirano iz EU fondova stiglo u Župu

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović na nedavno održanoj koordinaciji s načelnikom Općine Župa dubrovačka Nardellijem najavio je kako će DVD Župa dubrovačka u ovu protupožarnu sezonu ući još spremnije uz dolazak novog vatrogasnog vozila.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na policijskoj akademiji u Zagrebu izvršio je naime primopredaju 23 nova vozila javnim vatrogasnim postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima.
Novo suvremeno vatrogasno vozilo dodijeljeno je i djelatnicima DVD-a Župa dubrovačka.

Riječ je o vatrogasnom vozilu koje se nabavilo u okviru Projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“ u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., a koje vodi Ministarstvo unutarnjih poslova, a sve iz sredstava EU fondova. Vrijednost doniranog vozila veća je od dva milijuna kuna.

Vozilo su u Postranje iz Zagreba doveli zapovjednik Željko Miloslavić i njegov zamjenik Štefi Bogdan, a uz župske vatrogasce dočekali su ga županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, predsjednik skupštine DVD -a Niko Miloslavić, općinski načelnik Silvio Nardelli , pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić, kao i bivši zapovjednik društva Nikola Miloslavić Ćumo.

Donirano vozilo dodatno će unaprijediti rad uzornog župskog vatrogasnog društva. Predstavnici DVD -a i općine izrazili su spremnost da jedno svoje starije vozilo ustupe nekom od dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Dubrovačko - neretvanske županije, a sve kako bi se poboljšala zaštita od požara na području cijele Županije.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020