Četvrtak, 26 Listopad 2023 13:33

VELIKA GESTA VLASNIKA ZEMLJIŠTA; CESTA ZA BOSANKU MOGLA BI SE PROŠIRITI VEĆ DOGODINE

Piše:
Proširenje ceste moglo bi se izvesti već sljedeće godine Proširenje ceste moglo bi se izvesti već sljedeće godine Foto: Mike_68 / Pixabay

Cesta za Bosanku, o kojoj se dugo polemiziralo u javnom prostoru, mogla bi se početi uređivati već iduće godine jer gradonačelnik Mato Franković ističe kako su imovinsko – pravni odnosi riješeni.

- Projekt ceste za Bosanku je izrađen i kroz veliki rebalans idući mjesec ćemo u proračunu osigurati sredstva, a riječ je o 600 tisuća eura. - kazao je Franković.

Riješeni su, dodao je i imovinsko – pravni odnosi, zahvaljući nesvakidašnjoj gesti vlasnika zemljišta na koje bi se cesta trebala širiti.

- Moram zahvaliti gospodinu Božidaru Ivanoviću koji je bez naknade Gradu dodijelio dijelove parcele preko kojih je planirano proširenje ceste prema Bosanci. Radi se od oko 470 metara kvadratnih zemljišta i zahvaljujem se gospodinu Ivanoviću u svoje, ali i u ime stanovnika jer ta je cesta jako važna za Bosanku. - istaknuo je gradonačelnik Mato Franković.

Nakon što su imovinsko - pravni odnosi riješeni, uz spreman projekt osigurana sredstva, prepreka za proširenje ceste više ne bi trebalo biti pa se radovi mogu očekivati već iduće godine.