Utorak, 19 Ožujak 2024 13:03

VELIKA GLUMAČKA IMENA NA 75. DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA

Luka Peroš, Goran Višnjić, Zrinka Cvitešić Luka Peroš, Goran Višnjić, Zrinka Cvitešić

Jubilarne 75. Dubrovačke ljetne igre donose osam različitih dramskih naslova, a u svom bogatom premijernom programu ističu se jaka i dobro poznata glumačka imena.

Na samom početku uzbudljivog festivalskog ljeta premijerno će biti uprizorena publici omiljena „Kafetarija” Carla Goldonija u režiji Paola Tišljarića. Glumačku ekipu Kazališta Marina Držića predvode Hrvoje Sebastijan i gost Marijan Nejašmić Banić u ulogama gospara Frana i Lukše.

Najnovije uprizorenje Vojnovićeva „Ekvinocija” režirat će Krešimir Dolenčić na dosada neistraženoj festivalskoj lokaciji, Posatu, dok naše najveće glumačke zvijezde danas, Goran Višnjić i Zrinka Cvitešić, predvode Festivalski dramski ansambl uz nacionalnu prvakinju drame Oliveru Baljak.

Bogat dramski program zaokružit će „Oluja” Williama Shakespearea, treći i posljednji premijerni naslov, čiju režiju potpisuje slovenski redatelj Vito Taufer. Uz bok popularnom Luki Perošu u ulozi Prospera, stat će neka od vodećih imena hrvatskog glumišta poput Dušana Gojića, Siniše Ružića, Frana Dijaka, Filipa Šovagovića i drugih te će u specifičnoj ambijentalnosti otoka Lokruma donijeti viziju novog doba, budućnosti za koju Shakespeare misli da predstoji svijetu.

Ulaznice za sve premijere kao i za gotovo 60 ostalih glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa 75. Dubrovačkih ljetnih igara već su dostupne u internetskoj prodaji na festivalskoj mrežnoj stranici www.dubrovnik-festival.hr i preko servisa www.ulaznice.hr.

Od ponedjeljka 8. travnja ulaznice, ali i festivalske suvenire, bit će moguće kupiti i u lokalnoj prodaji, na blagajni u prizemlju Festivalske palače na adresi Od Sigurate 1 koja će biti otvorena svakim radnim danom od 10 do 18 sati.

Sve upite vezane za kupnju ulaznica zaprima Ured prodaje na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefonski broj: 020/ 326 123.

Marketing DLJI