lausnekretninebanner

Utorak, 08 Rujan 2020 13:37

Video projekta Bluemed, istraživano je i nalazište pokraj otoka Supetra

Video projekta Bluemed, istraživano je i nalazište pokraj otoka Supetra Foto: Bluemed

Objavljen je video projekta Blumed koji je, uz ostale partnere, provodila Regionalna agencija DUNEA na pilot području podmorja Cavtata.

U sklopu projekta Bluemed u Dubrovačko - neretvanskoj županiji istraživane su dvije lokacije s amforama i dolijama, a tijekom zarona na nalazištu s antičkim dolijima kod otočića Supetar otkriveni su ostaci broda iz 1. stoljeća. Kroz projekt je bogato arheološko nalazište podmorja Cavtata postalo dostupno široj javnosti kroz virtualni muzej Bluemed Cntra za promicanje znanja koji se nalazi u franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju.

Također, ronilački centar Epidaurum na korištenje je dobio opremu vrijednu oko 200 tisuća kuna s kojom će kroz sustav podvodnih tableta ponuditi interaktivni posjet nalazištima svim zainteresiranima.

Centar za promicanje znanja dio je Bluemed projekta koji kroz aktivnosti planiranja, testiranja i upravljanja podvodnim muzejima, ronilačkim parkovima i centrima za promicanje znanja nastoji poduprijeti razvoj strategija, planova i smjernica za održiv i odgovoran model razvoja turizma u obalnim i otočnim područjima Mediterana.

dpp

Video sadržaj

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020