Subota, 29 Lipanj 2024 19:43

Video / UZ OVE ZVUKOVE ŽIVI SE OVO LJETO UZ GRADILIŠTE HOTELA ARGENTINA; POTREBICA ZATRAŽIO HITAN IZLAZAK GRAĐEVINSKE INSPEKCIJE

Piše:
Marko Potrebica / gradilište hotela Argentina Marko Potrebica / gradilište hotela Argentina Ilustracija: JPA

Nakon što je zbog kršenja zabrane izvođenja zemljanih radova na izgradnji Hotela Agentina prozvao vlasnika Jadranskih luksuznih hotela Davora Lukšića, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica nije stao samo na riječima. Potrebica je, doznaje Dubrovnikpress, kao predsjednik Gradskog vijeća građevinskoj inspekciji uputio dopis u kojem traži da izađu na teren.

Osim Lukšića, Potrebica je na sjednici Gradskog vijeća prozvao i građevinsku inspekciju radi nepostupanja, kazavši kako je „građevinska inspekcija posebna priča” te je dodao kako bi „njemu, da gradi kuću, u roku od 48 sati zatvorili gradilište”.

Od građevinske inspekcije, koju je prozvao, Potrebica sada traži reakciju, traži da rade svoj posao, odnosno da izađu na teren i postupe sukladno zakonu te kazne velikog investitora, koji se već gotovo dva tjedna oglušuje na zabranu izvođenja građevinskih radova koja je stupila na snagu polovicom lipnja.

Iako su im komunalni redari ispisali nemali broj kazni, investitor Jadranski luksuzni hoteli i dalje ne žele ugasiti svoje strojeve, maltretirajući stanare okolnih ulica. Osim po danu, strojeve ponekad ne gase ni u gluho doba noći kada ljudi imaju pravo na san, čulo se na sjednici Gradskog vijeća.

Potrebica se osim na građevinsku inspekciju obrušio i na vlasnika Jadranskih luksuznih hotela Davora Lukšića za kojega je, između ostalog, kazao da dobro živi na imovini koju su stvarale generacije Dubrovčana, a koju je, kazao je, „njegov djed kupio za sitne pare”.

Potrebičina reakcija na Gradskom vijeću uslijedila je nakon što je vijećnika Petra Marčinko (SJG) kazala kako su zbog radova, koji se i dalje izvode unatoč zabrani, stanari ulica dijela Ploča iscrpljeni i neispavani.

Nakon što je na Gradskom vijeću Potrebica istaknuo kako se pravna država ogleda i po tome kako se ponašamo protiv onih velikih, naglasivši kako se tih velikih ne boji, sad ih je prijavio građevinskoj inspekciji.

Nakon što 15. lipnja nisu ugasili strojeve već radove na rekonstrukciji hotela Agrentina i dalje izvode, od građevinske inspekcije, kad izađe na teren, očekuje se da zatvori gradilište, umjesto da nastave s ispisivanjem kazni. Naime, napisano ih je i previše, investitorima one ništa ne znače jer lakše im je platiti kazne nego probiti zadane rokove izgradnje hotela, a strojeve nisu ugasili jer im mišljenje građana, gradonačelnika, predsjednika i Gradskog vijeća očito ne znači ništa. Ovako je to bilo u petak:

Video sadržaj