Subota, 09 Rujan 2023 13:30

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ UŠLA U CENTAR, KAŽE KAKO JE POTREBNO UVESTI DNEVNIK RADA DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA

Viktorija Knežević / arhivska fotografija Viktorija Knežević / arhivska fotografija Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Viktorija Knežević, koja je najavila kako će se kandidirati za gradonačelnicu Dubrovnika, nova je članica stranke Centar. Nju je kao novu članicu stranke u subotu na konferenciji za novinare u Zagrebu predstavio predsjednik Centra i gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Tom prigodom Viktorija Knežević govorila je o tri mjere za reformu državne uprave koje predlaže.

Jedna je uvođenje dnevnika rada za državne službenike kako bi se, kazala je, „znalo što ta glomazna i skupa državna uprava u Hrvatskoj radi”.

Druga mjera je zabrana službenicima da od građana traže bilo koji dokument koji oni već postoji u službenim evidencijama.

Treća mjera je uvođenje smjenskoga rada u državnoj upravi i prilagodba radnog vremena, kako je rekla, „životima i radu građana kako ne oni ne bi morali uzimati po dva, tri dana godišnjeg odmora samo da bi da mogli upisati dijete u školu”.

Puljak je na konferenciji za novinare rekao kako smatra „da je SDP stranka na zalasku, a da je Centar stranaka koja dolazi jer želi zamijeniti HDZ nečim puno boljim”.

- Kad bismo vidjeli da SDP zaista stoji iza ideje da se HDZ zamijeni nečim puno boljim te kad bi oni imali snagu i ljude koji to mogu provesti, onda bismo razgovarali. - rekao je Puljak i dodao kako mu se čini da je SDP stranka u zalasku.

Istaknuo je i kako se uvijek može razgovarati s akterima na političkoj pozornici koji dijele vrijednosti koje želi i Centar te imaju ideju moderne Hrvatske koja će napraviti veliki odmak od klijentelizma i svih loših politika koje su bile u prošlosti.

Dodao je kako razgovaraju s raznim partnerima i istaknutim pojedincima pa će, najavio je, u nadolazećem razdoblju predstaviti ljude i politike koje bi zaista promijenili Hrvatsku.

Južni