Utorak, 05 Ožujak 2024 19:19

VIŠE OD 155 TISUĆA NIJEMACA POSJETILO JE JUG HRVATSKE, ŽUPANIJSKA TZ PREDSTAVLJA SE U BERLINU

VIŠE OD 155 TISUĆA NIJEMACA POSJETILO JE JUG HRVATSKE, ŽUPANIJSKA TZ PREDSTAVLJA SE U BERLINU Foto: TZDNŽ

Turistička zajednica Dubrovačko - neretvanske županije i ove godine nastupa na najvažnijem svjetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, koji je započeo danas i održava se do 7. ožujka. Trajanje sajma je već prošle godine skraćeno s četiri na tri dana, a od 2023. godine sajam je otvoren isključivo za profesionalce.

Turistička zajednica Dubrovačko - neretvanske županije zakupila je info pult na štandu Hrvatske turističke zajednice gdje će u suradnji s HGK biti organizirana i degustacija hrvatskih vina i sireva.

ITB Berlin je inovativna platforma, na čelu turističke industrije od 1966. godine. Sajam ugošćuje ključne igrače u industriji iz cijelog svijeta, kako uživo tako i online. Na ITB-u izlaže gotovo 190 zemalja i regija iz cijelog svijeta, a raspored po izložbenim dvoranama je osim zemljopisnog prema destinacijama, podijeljen i po tržišnim segmentima.

Dubrovačko - neretvansku županiju je u 2023. godini posjetilo 155.384 turista iz Njemačke, a ostvarili su 687.489 noćenja, te se, već ustaljeno, nalaze na drugom mjestu po broju ostvarenih noćenja.

dpp