laus banner 2021 2

Petak, 14 Svi 2021 14:40

Vlahušić: Franković je prodao interese grada investitorima

Kandidat za gradonačelnika platforme Dubrovnik, naš grad Andro Vlahušić na konferenciji za novinare, koju je održao na šetnici kod Atlant centra govorio je o Motovjerni i prometnim rješenjima u tom dijelu grada.

- Ovdje se vide dva Dubrovnika, Vlahušićev i Frankovićev. Vlahušićev je šetnica s parkom između Grawea i Atlant centra, Gruški bazen s javnim prostorima u prizemlju, drvoredom, muzejom vaterpola. Široki pješački prostori u zelenilu, kako i treba izgledati poslovni centar grada. Tako je trebalo i nastaviti. Ulica Nikole Tesle od parka na Batali trebala je imati četiri prometna traka i obostrani pješački nogostup. Tri novoizgrađene zgrade s više stotina stanova i mjesta u garaži trebali su izlaziti posebnim priključnim trakom, kako se ne bi radio prometni čep, čak i danas kad nema turističke sezone. - kazao je Vlahušić.

- A što smo dobili, samo dvije trake, uski nogostup i trafostanicu u nogostupu. Odluku o ukidanju javnih površina za vozila i pješake donio je Mato Franković, protivno mišljenju prometnih stručnjaka koji su predlagali četiri traka i obostrane nogostupe. – rekao je Vlahušić, naglasivši kako je za stanje u prostoru u tom dijelu grada odgovorna aktualna vlast.

- Postoje legalni investitori koji daju nerealne zahtjeve ali zato i postoji gradonačelnik! Postoje građani grada, ne postoji samo beton, zgrade i stanovi. Vlahušić je predložio održivo prometno rješenje, ali sadašnja vlast je poklonila investitorima ovaj prostor. Pozivam građane da šeću Vlahušićevom šetnicom, parkom, ispred stadiona. Htjeli smo napraviti ovdje dubrovački mini Champs Elysees, ali nažalost to sada neće biti moguće jer je Mato Franković investitorima prodao interese grada. – rekao je Andro Vlahušičć, kandidat za gradonačelnika platforme Dubrovnik, naš grad.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020