Ponedjeljak, 11 Listopad 2021 13:38

Vlahušić i Potrebica zakopali ratne sjekire; međusobno se i pohvalili

Piše:

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i nezavisni vijećnik Andro Vlahušić zakopali su izgleda ratne sjekire. Ne samo da su jedan prema drugome na sjednicama ublažili retoriku već su uz 30. obljetnicu napada na Dubrovnik zajedno s vijećnikom Blažom Pezom kod spomen obilježja na Srđu zajedno položili vijence u spomen na poginule branitelje.

Iz zadnjeg saziva Gradskog vijeća u kojem je gradonačelnik bio Vlahušić zapravo se pamte rasprave Potrebice i Peza kao oporbenih vijećnika s tadašnjim gradonačelnikom Vlahušićem. Doduše, Potrebica nikad nije prema Vlahušića išao nisko dok su se Vlahušić i Pezo međusobno znali dobro „počastiti”.

Nakon izbora, ususret konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, dobar dio javnosti bio je uvjeren kako Andro Vlahušić, upravo zbog antagonizma, neće podržati izbor Marka Potrebice za predsjednika Gradskog vijeća. Ruku kojom je na toj sjednici podržao Potrebicu, Vlahušiću mnogi još nisu oprostili.

Komentirajući svoj odnos s Potrebicom, Vlahušić za portal Dubrovnikpress.hr ističe:

- Ja sam sve svoje ratne sjekire zakopao, a Marko Potrebica je predsjednik Gradskog vijeća, institucije koju poštujem i u kojoj sam nezavisni vijećnik. Izbori su prošli i kao čovjek koji je vodio grad pokazujem što je odgovornost za grad. Svojim radom u Vijeću i odnosom prema vijećnicima, trudim se dati dignitet tom našem predstavničkom tijelu.- kazao je Vlahušić, osvrnuvši se rad Marka Potrebice kao predsjednika Gradskog vijeća.

- Marko nema opoziciju jer ovi ne znaju o čemu pričaju i tužno je da on kao predsjednik Vijeća poziva vijećnike da daju neke prijedloge, a ovi nemaju nikakav odgovor. - kakazo je Vlahušić.

Osvrnuo se i na čin zajedničkog polaganja na Srđu uz 30. obljetnicu napada na Dubrovnik.

- Zajedničko polaganje vijenaca bio je odraz poštovanja prema ljudima koji su prije 30 godina dali svoje živote za našu slobodu. Inače, i odnos između vijećnika i predsjednika vijeća je odgovornost, a mi kao odgovorni ljudi znamo nadvladati naše politike različitosti.- kazao je Vlahušić.

Sličnog je stava i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

- Postoje dani i obljetnice kada se, bez obzira na razlike ne trebamo dijeliti. Mišljenja sam inače kako neke obljetnice iz novije hrvatske povijesti nisu dani kad se trebamo dijeliti i ražalostilo me što je na Srđu uz mene bilo samo dvoje vijećnika, Andro Vlahušić i Blaž Pezo. Obljetnica napada na Dubrovnik je dan kad trebamo pokazati jedinstvo jer smo tog dana prije 30 godina mi koji smo bili u Gradu, zajedno patili i mislim da s tog apsekta nema mjesta podjelama. - rekao je Potrebica.

Osvrnuo se i na protekle sjednice Gradskog vijeća tijekom kojih se pokazalo kako Vlahušić i Potrebica mogu imati odnos drukčiji od onog na koji smo navikli.

- Tijekom sjednica inače nikad ne ulazim u pojačanu retoriku ni sukobe osim ako to na neki način s druge strane nije isprovocirano. Vijećnik Vlahušić je u dosadašnje četiri sjednice mahom bio konstruktivan i bilo bi neprimjereno da sam drukčije reagirao. Mi nemamo osobne kontakte mimo sjednica, ali to nije razlog da ne uvažavamo činjenicu da su i njega i mene izabrali građani i nemojte zaboraviti da je HDZ na početku mandata poslalo jasnu poruku svim vijećnicima, bez obzira na političku opciju, da im je pružena ruka programske suradnje i da zajedno donosimo dobre odluke za grad. Neki su to prihvatili, a neki ne, ali to je naše načelo. - rekao je Potrebica.

- Dakle, nema ti neke ljubavi između mene i Andra Vlahušića ili nekih odnosa koji bi mogli zaintrigirati javnost, ali postoji međusobno poštovanje i činjenica da su nas birali građani, a tu je i odgovornost prema poslu koji obavljamo. - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019