Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 26 Prosinac 2021 19:20

Vlahušić: S prihodom od DuCarda gradonačelnika možemo birati na lutriji

Piše:

Na sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća u ponedjeljak donijet će se odluka o izjednačenju cijene DuCarda s cijenom DPDS -ove ulaznice za zidne na 250 kuna. Usvojit će se i prijedlog o osnivanju povjerenstva koje će raditi na jačoj promidžbi te kartice. No, iako je na prethodnoj sjednici gradonačelnik Mato Franković bivšem gradonačelniku Andru Vlahušiću rekao kako ne bi bilo loše da i on bude u tom povjerenstvu budući da je pun ideja, za njega izgleda neće biti mjesta u tom tijelu. Vlahušić ističe kako mu članstvo u tom povjerenstvu ne treba, jer, naglašava, on je i otac i mati DuCarda.

- Što se tiče DuCarda, ja sam joj i otac i mati i jedini koji zna kako se taj projekt vodi i radi i to je pokazatelj koliko je sitan onaj koji je to predložio. Kao što se Zimski festival ne može prisvojiti, tako ne može prisvojiti ni DuCard. Može ga se jedino oteti. Evo i izjednačavanje cijena karte za zidine i Ducarda je moja ideja i trebalo je pokazati minimum političke i ljudske pristojnosti, ali meni to članstvo u povjerenstvu ni ne treba jer sam je ja osmislio i ja sam i ćaća i mati DuCarda jer svi koji budu u tom povjerenstvu o toj kartici znaju upola manje nego ja. - rekao je Vlahušić te istaknuo kako je spreman pomoći oko DuCarda.

- Hoću li pomagati? Pa hoću jer cilj Ducarda je jasan - 1,5 milijuna prodanih ulaznica po cijeni od 250 kuna, a sutra po cijeni od 50 eura i to je 500 milijuna kuna i kad se to ostvari moj prijedlog će biti da gradonačelnika ne biramo na izborima nego na lutriji pa koga izvučemo jer s 500 milijuna kuna prihoda u proračunu taj netko neće imati briga. - kazao je Vlahušić te dodao kako će, ukoliko DPDS na svoja prodajna mjesta prihvati DuCard, svaki mjesec tražiti izvješće koliko je prodano karata za zidine, a koliko dubrovačkih kartica.