laus banner 2021 2

Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 14:35

Vlahušić želi povezati dubrovački nogomet s Red Bullom i Monacom

Košarkašice Raguse donijele su u grad toliko željeni prvi trofej i tako nastavile niz velikih uspjeha dubrovačkih sportaša i sportskih ekipa. Stoga im ovim putem od srca čestitam na izvanrednom uspjehu i želim da je to samo prvi od mnogih trofeja koje će donijeti u naš grad. Nastavile su tako niz uspjeha kojima se odavno dičimo, od vodenih sportova, preko stolnog tenisa, atletike, tenisa, odbojke, rukometa, borilačkih sportova pa do nogometa. I svaki od tih sportova zaslužuje da im se omoguće barem adekvatni uvjeti treniranja. - piše danas u priopćenju gradonačelnički kandidat liste „Dubrovnik, naš Grad” Andro Vlahušić.

Dalje u priopćenju on navodi:

„Je li to moguće ostvariti u Dubrovniku sutra, kad već nije bilo moguće u vrijeme blagostanja? Ako budemo proaktivno razmišljali - jest. Uz malo mašte, puno dobre volje i truda. Pogledajmo samo dvije vijesti - prva je da Dinamo planira izgradnju stadiona za 34 tisuće gledatelja za 60 milijuna eura, a druga je da je u Dubrovnik uplovila jahta vlasnika nogometnoga kluba Monaco. Naizgled nepovezane te dvije vijesti otvorile su neka zanimljiva pitanja - Možemo li napraviti nogometni stadion za pet tisuća gledatelja po cijeni od dvije tisuće eura po sjedalici kao budući zagrebački stadion? Može li Dubrovnik dobiti prvoligaša vlastitim snagama ili pronaći europski klub koji bi kupio nogometni klub u Dubrovniku kao bazu za igrače iz šire regije? Naravno da je odgovor na oba pitanja - može!

Stoga ću, kada postanem gradonačelnik, obaviti razgovor s vlasnikom Red Bulla, gospodinom Dietrichom Mateschitzom te mu ponuditi dugoročnu marketinšku suradnju između dva svjetska brenda - Grada Dubrovnika i Red Bulla koja će osim ponude za suradnju u nogometu uključivati i suradnju na ostalim poljima, brendirajući naš grad kao turističku destinaciju namijenjenu mladim sportski orijentiranim turistima. Isto tako pozvat ću braću Nika i Roberta Kovača s vlasnikom AS Monaca u Dubrovnik kako bi uspostavili nogometnu suradnju, a kao nastavak turističke i prijateljske suradnje koju sam ranije uspostavio s predstavnicima Kneževine Monaco.

To je primjer kako možemo riješiti i probleme sa sportskom infrastrukturom i pomoći daljnjem razvoju naših sportašica i sportaša, koji istim žarom treniraju svakog dana i bore se svim srcem na terenu - u svim sportovima. Zato ćemo, korak po korak, zajedno dubrovačkom sportu osigurati mjesto koje on zaslužuje - oni na sportskim borilištima, a moj tim na čelu našeg Grada. Jer dubrovački sport zaslužuje više i bolje!” - napisao je u priopćenju Vlahušić.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020