Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 13:10

Vozač čiji je automobil upao u more u Prapratnom je pritvoren; poginula je 45-godišnjakinja

Trajektno pristanište Prapratno Trajektno pristanište Prapratno Foto: dpp/arhiva

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko - neretvanske i Policijske postaje Ston dovršili su očevid nesreće u trajektnom pristaništu Prapratno i kojoj je došlo do slijetanja vozila splitskih registarskih oznaka u more sinoć oko 22:35 sati pri čemu je smrtno stradala 45–godišnjakinja.

Očevidom je utvrđeno da je vozilom upravljao 47-godišnjak, dok se s njim u vozilu nalazilo još troje putnika, 42-godišnjakinja, 39-godišnjak i 45-godišnjakinja, svi državljani Republike Hrvatske.

„Vozeći iz smjera Stona u pravcu Splita, vozač je pogrešno skrenuo za trajektno pristanište misleći da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu. Odmah nakon slijetanja, iz vozila su, samostalno i bez ozljeda, uspjeli izići vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu odakle su njeno tijelo, oko 2:25 sati, izvukli ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko – neretvanske.” - piše u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske.

Alkotestom je utvrđeno kako je vozač vozio pod utjecajem alkohola od 0,81 g/kg. On je uhićen te će, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom, uz kaznenu prijavu biti pritvoren.

Tijelo preminule putnice je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi točan uzrok njezine smrti.

dm