Srijeda, 09 Kolovoz 2023 15:29

VOZAČ OVOG AUTOBUSA MNOGE JE DOVEO U OPASNU SITUACIJU

Osim što je već samo parkiranje u prometnom traku prekršaj, pješaci koji prelazi zebru "nevidljivi" su za vozače iz druge prometne trake Osim što je već samo parkiranje u prometnom traku prekršaj, pješaci koji prelazi zebru "nevidljivi" su za vozače iz druge prometne trake Foto: dpp

Svojim bezobraznim ponašanjem u prometu dio vozači putničkih autobusa ne stvaraju probleme samo u zoni oko povijesne jezgre. Ispred hotela Petka gotovo svakodnevno vozači putničkih autobusa ukrcaj i iskrcaj putnika vrše u prometnom traku. No ovaj ga je danas parkirao i ostavio, možda čekajući putnike, a možda je čovjek imao samo kakva posla. Kako god, iskrcaj i ukrcaj putnika ispred hotela Petka nije samo krajnje bezobrazan prema ostalim sudionicima u prometu u tom dijelu grada već je i opasan, a itekako utječe i na stvaranje gužvi koje se na to dionici ceste stvore vrlo brzo.

Komunalni redari, kojih je nedovoljno i pretežno su fokusiran na pojas oko Grada i same Pile, itekako bi imali posla u Gružu, posebno u jutarnjim satima kad je cestom od place do hotela Petka vožnja gotovo nemoguća, što zbog brojnih dostavnih vozila, a što zbog putničkih autobusa.

Komunalci bi, recimo, trebali biti prisutni u Gružu, ako zbog ničega, a onda zbog one privremene zebre iza place, koja je, ocrtana na sasvim neprimjerenom i nepreglednom mjestu.

A što se tiče druge zebre, ove ispred hotela Petka, ovaj autobus je zaklonio i time u izravnu opasnost doveo sve one koji kane njome prijeći s obzirom da nisu vidljivi vozačima u drugoj prometnoj traci nego tek kad iza autobusa iskorače na ostatak pješačkog prijelaza.

nm