laus banner 2021 2

Nedjelja, 18 Travanj 2021 19:42

Vrtlar: Godinama su bili tvrtka problem, a usred krize godinu su završili s dobiti

Tvrtka koja je, zbog lošeg poslovanja niza direktora koji su se izmjenjivali na čelu Vrtlara, godinama bila u ozbiljnim financijskim problemima u jeku krize koja je zvldla zbog koronavirusa je stabilna. Da se Vrtlar postupno stabilizirao bilo je vidljivo iz izvješća u poslovanju tog Društva koje je u rujnu raspravilo Gradsko vijeće.

- Iza nas je 2020. godina koja je bila vrlo izazovna kako za cijeli svijet tako i za nas, a posljednjih godina Vrtlar bilježi pozitivan trend u poslovanju. Pandemija nas jest malo usporila, ali i pored pada prihoda, uz pažljivo rezanje varijabilnih troškova, Vrtlar je 2020. završio uz minimalnu dobiti. - kazala je direktorica Vrtlara Alma Majstorović, dodavši kako je Vrtlar u 2020. ipak nastavio neke značajne projekte.

- Kao jedan od partnera započeli smo u 2020. naš prvi EU projekt „LIFE CONTRA Ailanthus“ kojim se planira uspostavljanje kontrole nad invanzivnim stablom pajasena. Zbog pandemije i krize nismo imali značajnija investiranja i ulaganja jer smo se trudili zadržati stabilnost Društva. Fokusirali smo se na reduciranje nekih troškova, redovnu isplatu plaća djelatnika i uredno podmirivanje dugoročnih i kratkoročnih obaveza. - rekla je Majstorović, otkrivši što nekom, tko bi eventualno mogao doći na njezino mjesto, na čelo Vrtlara, ostavlja iza sebe.

- Poslovanje Vrtlara u prva tri mjeseca 2021. na razini je poslovanja iz prvog tromjesečja 2020. Trudimo se raditi punim kapacitetom iako su neke usluge potpuno nestale poput industrije događanja kao što su vjenčanja. Preusmjerili smo aktivnosti na dio koji je u ovoj situaciji ima veću potražnju a to je proizvodnja. Kako je izborna godina i sve nam je bliži datum izbora imam često upit - Što ostavljam iza sebe nakon 6 godina vođenja tvrtke. Sa zadovoljstvom mogu reći puno više i bolje nego što sam zatekla. Radi se dobro ali uvijek može bolje. Društvo Vrtlar ima budućnost, a njegova najveća snaga su djelatnici. - rekla je direktorica Vrtlara Alma Majstorović.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020