Srijeda, 30 Kolovoz 2023 12:37

WARHOLOVA IZLOŽBA U DUBROVNIKU BIT ĆE OTVORENA 21. RUJNA

Potpisivanje sporazuma Potpisivanje sporazuma Foto: DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Tonko Smokvina potpisali su jučer Sporazum o suradnji na realizaciji izložbe radova Andyja Warhola.

Izložbu jednog od utemeljitelja pop-arta u svijetu Andyja Warhola, kako smo objavili u ožujku, organizira Dubrovačko - neretvanska županija u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik i Muzejom moderne umjetnosti Andyja Warhola iz Slovačke. Na izložbi će biti izložena djela Andya Warhola iz Muzeja moderne umjetnosti Andyja Warhola, i to fotografije te sitotisak na papiru i na platnu.

Izložba, čije će se otvaranje održati 21. rujna, mapira, predstavlja i profesionalno prikazuje, ne samo život i djela Andyja Warhola, već i aktualne trendove u vizualnoj umjetnosti i kulturi, utjecaj etničkog podrijetla umjetnika na njegov rad, utjecaj pop-art o aktualnoj umjetnosti i srodnim temama. Kustosi izložbe su Michal Bycko, Martin Cubjak i Jelena Tamindžija Donnart.

Izložba u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik bit će otvorena do 29. listopada, a realizira se nastavno na uspješnu suradnju slovačke regije Prešov i Dubrovačko-neretvanske županije.

dpp