Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 02 Prosinac 2021 19:50

Za zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika ponovno predložen Stjepko Krilanović

Redovita, 11. sjednica Predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, održana je danas u Velikoj vijećnici, uz predsjedanje predsjednika Vatrogasne zajednice, gradonačelnika Mata Frankovića.
 
Na Predsjedništvu je predloženo Skupštini Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika imenovanje kandidata za zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Stjepka Krilanovića i imenovanje kandidata za zamjenika Zdravka Kovačića.
 
Statutom Vatrogasne zajednice, koji je usklađen sa Zakonom o vatrogastvu, određeno je da je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci ujedno i zapovjednik Vatrogasne zajednice.
 
Također je usvojen Godišnji financijski plan za 2022. godinu, kao i Godišnji program rada za 2022. godinu te su proslijeđeni Skupštini Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika na usvajanje. Skupština će se održati 13. prosinca ove godine.
 
Sredstva osigurana u gradskom proračunu, a namijenjena Vatrogasnoj zajednici za nabavku planirane opreme za rad, neće se umanjivati. Cilj je da sva operativna tijela budu spremna djelovati u slučaju vatrene ugroze, kao i da se na početku sezone provedu sve potrebne preventivne aktivnosti i zadaće.
 
Podsjetimo, ulaganja ove gradske uprave u vatrogastvo u protekom četverogodišnjem razdoblju bila su značajna. Donesen je novi kolektivni ugovor temeljem kojeg su dubrovački vatrogasci ostvarili povećanje plaća i bolje radne uvjete. Izgrađen je novi vatrogasni dom na Osojniku, Dubrovnik je prvi put u povijesti dobio vatrogasni brod, izrađen je projekt novog vatrogasnog doma u Zatonu, za čiju su izgradnju osigurana sredstva u Proračunu Grada Dubrovnika za 2022. godinu.

dpp