Srijeda, 21 Veljača 2024 15:44

ZABRANJENO PARKIRANJE U DIJELOVIMA ULICE BARTOLA KAŠIĆA

ZABRANJENO PARKIRANJE U DIJELOVIMA ULICE BARTOLA KAŠIĆA Foto: Grad Dubrovnik

U sklopu radova na izgradnji ceste Tamarić, koja će spajati OŠ Mokošica s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, Ulicom Bartola Kašića prometuju kamioni (mikseri) radi dovoženja betona potrebnog za izgradnju nove prometnice, a njihovo prometovanje posebno će se intenzivirati od ponedjeljka, 26. veljače.

Ovim putem podsjećamo sugrađane u Ulici Bartola Kašića da za parkiranje vozila ne koriste dijelove kolnika ulice koji su naznačeni u priloženim skicama kako bi omogućili uredno prometovanje vozila za potrebe gradilišta.

Zabrana parkiranja bit će na snazi svakog dana osim nedjelje od 7 do 17 sati. Djelatnici Prometnog redarstava bit će primorani sankcionirati one vlasnike čija se vozila zateknu parkirana na označenim dijelovima ulice.

Podsjećamo kako je izgradnja 900 metara duge dvosmjerne spojne ceste Tamarić ključna investicija u cestovnu mrežu Mokošice iz razloga jer će rasteretiti ulicu Bartola Kašića te će osigurati uredno prometovanje do škole. Izgradnja ceste značajna je i zbog planirane nadogradnje i rekonstrukcije OŠ Mokošica, čime će ova škola, koja je posljednja u dvosmjenskom režimu nastave, ući u režim izvođenja nastave u jednoj smjeni. Izgradnja ceste omogućit će i uvođenje autobusne linije do škole što će povećati i prometnu sigurnost u Ulici Bartola Kašića.

Grad Dubrovnik