Četvrtak, 31 Ožujak 2022 13:32

Zahvala donatorima Zaklade ”Otac Ivan Fiorović”: Na humanitarnoj večeri prikupljeno više od 48 tisuća kuna

U cilju transparentnosti rada Zaklade ”Otac Ivan Fiorović” Općina Konavle povremeno objavljuje popis donatora. U posljednjem ciklusu riječ je o tvrtkama Esculap-Teo, Kabalero, Hoteli Cavtat, Konoba Galija, M trgovina i Extra d.o.o., kao i o privatnim osobama Mihu Jemu, Aniti Lukanović te Nikoli Primorcu Čudoviću. Vrijednost ukupnih donacija je 55 917,13 kuna.

Ovom prilikom iznimno, ističemo kako je najveći dio donacija pristigao preko tvrtke Esculap-Teo d.o.o., odnosno preko ugostitelja Mata Đurovića koji je u Konavoskim dvorima upriličio humanitarnu večeru u korist Zaklade na kojoj je prikupljeno više od 48 tisuća kuna. Zahvaljujemo se svim sudionicima večere koji su nesebično pomogli Zakladu, kao i svom osoblju koje je tu večer također sudjelovalo u prikupljanju sredstava.

Podsjetimo, Odlukom Općinskog vijeća Općine Konavle u lipnju 2020. godine osnovana je Zaklada „Otac Ivan Fiorović“, a prema odluci o osnivanju njezina svrha je dodjela pomoći za potrebe liječenja te pomoć osobama koje radi narušenog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti samostalno pokriti troškove liječenja ili ih isto dovodi u izrazito tešku materijalnu situaciju; dodjela financijske pomoći za potrebe izgradnje smještajnih objekata socijalne namjene poput stanova za socijalno ugrožene obitelji i osobe, domova za smještaj starijih, nemoćnih te napuštenih osoba; dodjela pomoći osobama s invaliditetom zbog povećanih potreba liječenja te svakodnevnih potreba u slučajevima kada nisu u mogućnosti samostalno ostvariti potrebnu pomoć putem skrbnika i institucija; dodjela financijske pomoć za obnovu i popravak objekata oštećenih u slučaju elementarnih nepogoda, požara te drugih nepogoda i nesreća, prema stupnju oštećenja i financijskim mogućnostima; dodjela pomoći učenicima i studentima s područja Općine Konavle, a koji se školuju u srednjim školama te na sveučilištima i visokim učilištima.

Zaklada je do sada prikupljenim sredstvima pomogla više potrebitih obitelji u Konavlima, a ove godine financira i šest stipendista kroz čitavu akademsku godinu!

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje i koji su u mogućnosti da uplatom na račun pomognu onima kojima je to potrebno.

Broj računa: IBAN: HR6123900011101205920

Sadržaj Općine Konavle

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019