Subota, 16 Listopad 2021 12:13

Započela ovogodišnja „72 sata bez kompromisa”

Najveći volonterski projekt u Hrvatskoj, „72 sata bez kompromisa”, započeo je u četvrtak, a skoro tri tisuće volontera u 16 gradova i općina uspješno su odradili prvi dan volonterskih akcija.

Dubrovnik u ovom projektu sudjeluje već sedam godina i okuplja preko 200 volontera u 30 različitih volonterskih akcija. Prvi dan volonteri su odradili 15 volonterskih akcija podijeljenih u ekološke, socijalne i radne. Već od ranog jutra krenulo se na različite strane Grada. Neki od volontera su kopali rupe za nove sprave za rehabilitaciju korisnicima Udruge „Dva skalina”, dok se na drugoj lokaciji ususret zimi i hladnijim vremenima pripremalo nove grede i počelo s postavljanjem novog potkrovlja kuće.

Nekolicina volontera radila je i s onima najmanjima kojima su pripremali pisma i poruke za osobe treće životne dobi u domovima, kako bi i bez obzira na pandemiju i nemogućnost osobnog njihovog dolaska bili svjesni njihove prisutnosti i svjesnosti da ih volonteri nisu zaboravili, već da su tu uvijek za njih. Osim toga radilo se i u osnovnoj školi gdje se započelo s uređenjem i bojanjem prostorija, ali i pripremom ograda za novu boju. Dio volontera uređivao je obiteljsku kuću kako bi joj omogućili normalne životne uvjete te su joj pripremili drva za ogrjev. 

Mladi dubrovčani od 15 do 35 godina odlučili su ovaj vikend zagrliti srcem Dubrovnik i sve potrebite u njemu, a velika većina njih će to nastaviti i poslije projekta.

„72 sata bez kompromisa” održava se u organizaciji Studentskog katoličkog centra Dubrovnik (SKAC_DU), a u suradnji s Caritasom i Vijećem za mlade Dubrovačke biskupije.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020