Utorak, 12 Travanj 2022 17:12

Žarko Knego jedini hrvatski predstavnik na TCR Eastern Europe kružnim utrkama

Žarko Knego jedini hrvatski predstavnik na TCR Eastern Europe kružnim utrkama Foto: Klemen Sofrić

Hrvatska ove godine ima jednog predstavnika na kružnim utrkama TCR Eastern Europe, člana AK Dubrovnik Racing Žarka Knego koji će u novoj Cupri Leon Competition TCR pokušati nadmašiti rezultate iz prijašnjih sezona.

Sezona je počela na Hungaroringu Laptiming Cupom koji se, osim za TCR Eastern Europe prvenstvo bodovao i za FIA CEZ, odnosno Prvenstvo srednjoeuropske zone te sedam nacionalnih prvenstava auto utrka na kružnim stazama i ESET Cup Series.

Žarko Knego je nakon vrlo stresnog treninga po lošim vremenskim uvjetima prošao kvalifikacije te je u subotu startao s 15. pozicije u prvoj utrci. Knego je svoju prvu utrku u sezoni TCR Eastern Europe 2022. završio na 11. mjestu. Pobjednik prve ovosezonske TCR Eastern Europe utrke je poljski vozač Bartosz Groszek, drugo mjesto je zauzeo Mato Homola iz Slovačke dok je treći bio Milenko Vuković iz Švicarske.

Nedjeljno jutro je donijelo bolje uvjete na stazi Hungaroring, no 11. startna pozicija Knegu nije omogućila dobar konačni plasman te je završio na 13. mjestu.

Iako je kroz ciljnu liniju prvi prošao Slovak Mato Homola pobjednik druge vrlo dramatične utrke je Jáchym Galáš iz Češke, drugoplasirani je Petr Semerád također iz Češke te je na trećem mjestu Švicarac Milenko Vuković. S obzirom na neregularni manevar Homole koji je izravnim kontaktom, pokušavajući preuzeti prvu poziciju, Vukovića spustio na četvrto mjesto, suci su kaznili Homolu te je u konačnici završio na šestom mjestu.
Sljedeća utrka će se održati 4. i 5. lipnja u Austriji na Red Bull Ringu. Nakon toga se družimo u Poznanu u Poljskoj od 24. do 26. lipnja, a Hrvatska će TCR Eastern Europe udomaćiti na Grobniku 23. i 24. srpnja.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019