Nedjelja, 17 Prosinac 2023 12:58

ZAŠTO CESTA OD ORSANA DO POŠTE NIJE NAPRAVLJENA DVOSMJERNOM...

Piše:
ZAŠTO CESTA OD ORSANA DO POŠTE NIJE NAPRAVLJENA DVOSMJERNOM... Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Dok se na Lapadskoj obali izvode završni radovi na uređenju ceste, mnogi se, pa tako i vijećnik Željko Raguž (DUSTRA) pitaju zašto cesta neće bit dvosmjerna od Orsana prema Pošti Lapad, kroz Ulicu Miljenka Bratoša. Naime, dok je takvo rješenje obećavao još bivši gradonačelnik Andro Vlahušić, aktualni Mato Franković kaže kako će se ta mogućnost još pričekati.

- Kod kafića na Orsanu cesta je preuska da bi mogla biti dvosmjerna i trebalo bi srušiti kuću, što nije bilo moguće. Oni koji s Babina kuka idu za Župu ili Konavle, oni bi preko Bulevara trebali ići preko Vojnovića na Ilijinu glavicu dok bi se oni koji iz Lapada gravitiraju prema Gružu i Mokošici trebali preko Solituda spuštati na Lapadsku obalu dalje u Gruž. Tako ćemo doživjeti jedno prometno rasterećenje. Kad krene promet preko Lapadske obale vidjet ćemo kako će se odvijati. Na Orsanu imamo problem, ali on nije nerješiv. - kazao je Franković.

Nužno je, rekao je, rasteretiti Lapadsku obalu dok se ne izgradi kružni tok na Batali.

- Lijevi skretač na Batali nema prioritet. Prednost prolaska imaju automobili koji idu iz pravca Robne kuće prema Batali i dolazilo bi do zagušenja jer tamo nema semafora. Zato idemo korak po korak. Nakon što izgradimo kružni tok na Batali, ako bude trebalo krenut ćemo u proširenje ceste kroz Ulicu Miljenka Bratoša. - rekao je Franković.

No, svakako će trebati urediti i cestu kroz Solitudo koja trenutno zbog svojih ograničenja na određenim dijelovima nije adekvatna za prihvat velikog broja vozila s Babina kuka.