Ponedjeljak, 16 Kolovoz 2021 11:25

Završila 18. ljetna škola filma Šipan

U Šipanskoj luci prikazivanjem radova završila je 18. Ljetna škola filma Šipan. Bio je to još jedan praznik film, djece i kreativnosti na ovom odavno svima znanom filmskom otoku.

Prije samih premijera u uvodnom dijelu programa glazbeni nastup s gitarom je izveo bivši polaznik LJŠFŠ radionica Nikola Cvjetković,

Ove godine održane su četiri radionice pa se tako radionica animiranog filma pod vodstvom Ksenije Sanković iz Kino kluba Karlovac predstavila animiranim filmom „Cipolove pustolovine“. Ovaj edukativan uradak u tehnici stop animacije kroz putovanje jednog cipola na zanimljiv i kreativan način predstavlja legende iz bogate povijesti Elafita.

Nakon animatora na red su došle dvije radionice igranog filma. Prvo su svoj rad predstavili mlađi polaznici koji su ovog ljeta pod vodstvom Bojane Momirović, Nikole Kapidžić i autorsku glazbu Srđana Berdovića snimili pravu malu avanturu pod naslovom „Šmission imposible“, a koja na vrlo dinamičan i filmski tečan način prati Blak Jacka i njegove podanike u potrazi za dr. Balthazarom Shipensteinom i njegovim čarobnim kristalima.

Nakon mlađih na red su došli oni malo ozbiljniji i stariji filmaši koji su pod vodstvom Jerka Bana i asistiranja Luke Smuka i Jurice Markovića snimili vrlo edukativnu priču pod nazivom „Izazov“ , a u kojoj je najveći izazov shvatiti da se vrijednost života zapravo krije u onim najjednostavnijim i temeljnijim ljudskim vrijednostima koje pomalo gubimo pod okriljem tehnologije.

Zadnji u seriji predstavljanja na premijernoj večeri bili su polaznici radionice Street art filma koji su pod vodstvom Iris Lobaš Kukavičić i Nilsa Neuberta na opće oduševljenje svih mještana i gosti oslikali mural i oplemenili inače do sad pomalo neuredan prostor na ulazu u Šipansku luku te su sve to evidentirali dokumentarnim filmom „Kutak za sretni trenutak“.

Inače, za vrijem trajanja radionica svako večer uz poštovanje svih epidemioloških mjera i pod tzv. certifikatom sigurna okupljanja polaznici radionica zajedno s mještanima i turistima imali su priliku uživati u raznovrsnom programu open air kina. Tako je publika uz veliko platno šipanskog kina uživala u filmovima "Ribanje i ribarsko prigovaranje" koji je prikazan uz prisustvo redatelja Milana Trenca.
Ono što je svakako obilježilo ovogodišnju Ljetnu školu filma Šipan jest i posjet filmske legende Harrisona Forda.

Producenti i organizatori Ljetne škole filma su Miro Bronzić i Nils Neubert.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020