Petak, 22 Listopad 2021 11:38

Završna glazbeno-scenska izvedba polaznika drugog ciklusa radionice M.U.Z.A.

Završna glazbeno-scenska izvedba nastala u sklopu drugog ciklusa radionice M.U.Z.A. koja se održava u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, bit će premijerno izvedena u nedjelju, 24. listopada u 18 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Drugi ciklus radionice M.U.Z.A., koju je autorski osmislila i vodila pijanistica Ivana Jelača zajedno sa suradnicama Matildom Perković i Zrinkom Japunčić, bio je namijenjen mladima srednjoškolske dobi s ciljem obogaćivanja i razvijanja njihovog kreativnog izražavanja. Radionica je bila tematski vezana uz kulturni život dubrovačkih ljetnikovaca koji predstavljaju jedinstveni primjer ladanjske arhitekture i urbanog promišljanja, a nekolicina njih nalazi se u neposrednoj blizini izvora rijeke Omble. Ovaj mitski specifični krajolik u prošlosti je bio oaza stvaralaštva, urbanog promišljanja, ali i održivog razvoja koji je stoljećima su-kreirao svijest lokalne zajednice. Neiscrpan izvor arhivskih materijala, priča i legendi iz dubrovačke prošlosti bili su polazište radionice i samog koncepta završne izvedbe koja prati vodu-Rijeku kao nadahnuće te spaja imaginarno i realno, mitsko i povijesno.

Polaznici plesne i dramske skupine radionice koji sudjeluju u završnoj izvedbi su: Alessandra Soldatić, Luči Sarić, Lana Urlić, Lucia Kordić, Nina Glumac, Franka Rajčević, Sara Crnjak, Ines Benko- Perić, Ana Kovačić, Matia Pijević, Davide Criscuolo, Leon Krile, Đivo Vidak i Antonio Štrman, a utjelovit će neke od stvarnih povijesnih likova iz redova dubrovačkog plemstva koji su u suživotu sa stanovnicima Rijeke dubrovačke podizali i održavali ljetnikovce čija je sudbina u novijoj povijesti okarakterizirana kao „baština bez baštinika“.

Ulaz na program je slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta svoj dolazak je potrebno unaprijed najaviti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., do nedjelje 24. listopada, do 12 sati.

kl

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019