Četvrtak, 27 Lipanj 2024 13:05

ZBOG KONCESIJA GRADSKA SLUŽBENICA DOBILA PRIJETNJE, UKLJUČUJE SE POLICIJA

Piše:
Gradsko vijeće Grada Dubrovnika Gradsko vijeće Grada Dubrovnika Ilustracija Dubrovnikpress

Dubrovačko Gradsko vijeće dodjeljuje koncesijska odobrenja na pomorskom dobru. No, rasprava o svakoj od mikrolokacija je izostala. Vijeće je prijedloge odluka o dodjeli koncesijskih odobrenja usvajalo serijski, a ponovo će se sastati za 15 dana kako bi donijelo odluke o lokacijama za koje se natječaj ponavlja.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je na natječaje u Dubrovniku stigao veliki broj ponuda, a naglasio je kako je bilo i prijetnji prema gradskim službenicima.

- Nijedan grad koji je raspisao natječaj za dodjele koncesijskih odobrenja nije imao ovoliki broj zainteresiranih. Moram reći kako je jednu našu djelatnicu, prije samog otvaranja ponuda, jedan od ponuditelja sačekao u hodniku ove naše zgrade i izrekao joj otvorene prijetnje. Mi smo to prijavili policiji i rekao sam da ćemo otvaranje ponuda javno objaviti, kako ne bi bilo „meni je ovaj, tebi je onaj”. Cijelo vrijeme, dok se se otvarale ponude, predstavnici bivših koncesionara su bili prisutni u prostoru, kako bi cijeli postupak bio potpuno transparentan. - rekao je Franković.

Istaknuo je kako rad na pomorskom dobru u Dubrovniku, s obzirom na pristigli broj ponuda, ozbiljan biznis.

- Od jučer stižu poruke „kako me niste zvali da nadopunim dokumentaciju” . Ako je natječajni postupak precizirao što treba dostaviti, tada je to jasno. Bilo je ponuditelja koji su pazili do najmanjeg segmenta, a bilo je i onih koji su padali na nevjerojatnim greškama. Inače, po prvi put se dodjeljuju dozvole na razdoblje od pet godina. Iz ponuđenih iznosa moramo biti svjesni da se radi o ozbiljnom biznisu jer kad netko za 10 kajaka ponudi više od 50.000 eura tada znate da se radi o ozbiljnom biznisu. - kazao je osvrnuvši se na pojedine medijske članke.

- Najsmješniji su im pojedini medijski natpisi u kojima pojedini novinari imaju razgovore s bivšim koncesionarima i jedan kaže „sramota, prodao sam već izlete i morao ih otkazivati”. Kako si prodao nešto što nemaš, jer koncesiju nemaš. Kako možeš ugovarati nešto ako ne znaš da ćeš to dobiti. - zapitao se Franković.

Istaknuo je kako će se za 15 dana Vijeće ponovo sastati kako bi odnijelo odluke o koncesijama za koje će se natječaj ponoviti.