Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2022 18:41

Zbog pogibije vatrogasca Gorana Komlenca proglašen Dan žalosti u Dubrovniku

Zbog pogibije vatrogasca Gorana Komlenca proglašen Dan žalosti u Dubrovniku Foto: dpp

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području Grada Dubrovnika uslijed tragične pogibije vatrogasca Gorana Komlenca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci. Danom žalosti proglašen je utorak, 2. kolovoza.

Zastave Republike Hrvatske, Dubrovačko – neretvanske županije i Grada Dubrovnika, bit će istaknute na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.

Pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su obavljati svoje poslovanje primjereno Danu žalosti.

Na Dan žalosti neće se održavati zabavne priredbe.

Komemoracija za Gorana Komlenca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci održat će se u utorak, 2. kolovoza u 17 sati u prostorima JVP Dubrovački vatrogasci - ispostava Orašac. Posljednji ispraćaj bit će na groblju Sv. Đurđa u Orašcu u 19 sati.

Grad Dubrovnik

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019