Ponedjeljak, 13 Rujan 2021 13:03

Zbor građana Šipanske luke; usuglašena trasa kanalizacijske mreže

Zbor građana Šipanske luke; usuglašena trasa kanalizacijske mreže Foto: Grad Dubrovnik

Na Zboru građana Šipanske luke usuglašena je trasa buduće kanalizacijske mreže, izvijestili su danas iz Grada Dubrovnika. Na Zboru, održanom u subotu, sudjelovao je i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković kao i članovi Uprave Vodovoda Lukša Matušić i Vicko Begović.

- Na Lopudu je u tijeku izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a za kanalizacijsku mrežu naselja Suđurađ ishodovali smo građevinsku dozvolu. Na redu je i Šipanska Luka i kao kod svih ostalih investicija kojima rukovode Vodovod i Grad Dubrovnik želimo uvažiti želje većine mještana te poslušati sve one dobre i konkretne prijedloge. Kanalizacijska mreža je ključna za turistički i svekoliki razvoj mjesta i jamac je čistog mora što nam je svima cilj. - poručio je gradonačelnik Franković dok su predstavnici Vodovoda kao investitora uz Hrvatske vode, odgovarali na sva pitanja mještana.
 
U konačnici je na zboru građana usuglašena trasa buduće kanalizacijske mreže, a gradonačelnik je svim prisutnima uputio zahvalu na izrazito konstruktivnom dijalogu. Najavio je provođenje ciljanih izmjena Urbanističkog plana uređenja Šipanska Luka. Izmjene UPU -a pratit će dorada dokumentacije te u konačnici ishođenje građevinske dozvole koja se prema planu očekuje u 2022. godini, kada bi trebalo početi i radovi na izgradnji kanalizacijske mreže Suđurđa.

dpp