Subota, 20 Ožujak 2021 20:14

Željko Raguž (DUSTRA): Politički pragmatik i zagovaratelj ulaganja u sport

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje će prije raspuštanja zasjedati još samo jednom, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada...

Željko Raguž (DUSTRA)

Diplomirani ekonomist, trenutno na čelu Luke Dubrovnik, Željko Raguž u politiku je ušao kroz HSS, a nakon što je napustio tu stranku osnovao je vlastitu – DUSTRA-u ili Dubrovačku stranku. Raguž je na proteklim izborima ostvario zavidan rezultat i s tri vijećnika njegova stranka drži većinu HDZ-u u gradskoj vijećnici, a na važnosti je dobila posebno nakon što je HDZ dao „šut kartu” koalicijskom partneru Peru Vićanu, odnosno Dubrovačkom demokratskom saboru (DDS).

Raguž je pragmatičan čovjek, tako i politički djeluje, njegova stranka nije ideološki obojana te je tako sebi mogao priuštiti da, nakon što je bio zamjenik nekadašnjem HNS-ovom gradonačelniku Andru Vlahušiću, danas bude u taboru koji mu je u mandatu prije bio protivnički.

Što se tiče samog vijećničkog djelovanja u ovom mandatu Raguž se koncentrirao na sport i potrebe sportaša, posebno što se tiče infrastrukture. Zagovornik je ulaganja u sport, a s druge strane smatra da Grad Dubrovnik suviše izdvaja za kulturu, točnije da kulturni djelatnici Gradu i građanima ne davaju nazad kvalitetu rada sukladnu ulaganjima u kulturi.

Raguž je bio i jedan od većih zagovaratelja smjene direktorice Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romane Vlašić. Nagađalo se da Raguž na njeno mjesto želi dovesti osobu iz svoje stranke, no na koncu nije bilo tako, a zašto je Raguž bio toliko za smjenu Romane Vlašić ostaje visjeti u zraku, jer nije valjda razlog tome to što nije raznorazne „infulencere” dočekivala šampanjcem i cvijećem, a što joj je Raguž zamjerao.

Kad se sumira njegov rad u Gradskom vijeću, ne može se poreći da je Raguž aktivan i da proklamira svoje ideje, a koliko se one nekom sviđaju ili ne sviđaju, sasvim je drugi par rukava.

Treba svakako uzeti u obzir i to da je Raguž vjeran koalicijski partner HDZ-u i da ponekad na račun te vjernosti i koalicijskog dogovora možda ide i na uštrb i kontra vlastitih uvjerenja.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020