Petak, 16 Listopad 2020 14:41

Zimski festival se planira u znatno manjem obimu, ali održavanje još ne može biti potvrđeno

Zimski festival se planira u znatno manjem obimu, ali održavanje još ne može biti potvrđeno Foto: Dubrovnikpress.hr

Dubrovački zimski festival priprema se unatoč koronavirusu, no u konačnici njegovo održavanje ipak se u ovom trenutku ne može potvrditi. Grad Dubrovnik inače je danas objavio i natječaj za zakup kućica za vrijeme održavanja Dubrovačkog zimskog festivala, a njih će, ukoliko se Festival uopće održi, biti znatno manje nego prošlih godina.

„Grad Dubrovnik i Dubrovačke ljetne igre rade na pripremi i organizaciji Dubrovačkog zimskog festivala 2020., koji se planira u dosta manjem obimu nego ranijih godina. Iako će realizacija ovisiti o epidemiološkoj situaciji te je jedan od mogućih scenarija da se ništa neće moći održati, u ovom trenutku radimo pripremu kao da će se Zimski festival održati.” - odgovorili su na upit portala Dubrovnikpress.hr o održavanju Zimskog festivala i dočeku Nove godine iz Turističke zajednica grada Dubrovnika.
„Upravo danas raspisan i natječaj za zakup „kućica” na javnim površinama. Njihov broj će biti nešto manji nego prethodnih godina. Primjerice, prošle ih je godine, na području od Straduna, preko Gundulićeve poljane, Pila, Gruža i Mokošice bilo ukupno 33, a ove je godine javni natječaj raspisan za njih 20, za period od 28. studenog 2020. do 6. siječnja 2021. Planira se i glazbeni program, no, dosta skromniji u odnosu na prethodnu godinu. Uz glavnog izvođača za doček Nove 2021. za sada su u planu još neki koncert te manji glazbeni, ulični nastupi.” - naveli su iz TZ – a.

„Ne planiraju se nikakvi sadržaji u zatvorenim prostorima, pa se neće organizirati ni šatori u tu svrhu, kao ni klizalište. Ukoliko okolnosti dozvole, za programe za najmlađe bit će organiziran prostor u Lapadu u vidu natkrivene pozornice.” - napisali su još iz TZ grada Dubrovnika napominjući kako će pratiti upute Stožera Civilne zaštite i, ukoliko bude moguće organizirati ova događanja, uvjete prilagoditi uputama, sve u skladu s tada važećim epidemiološkim mjerama.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020