Četvrtak, 07 Srpanj 2022 19:12

ŽKK Ragusa direktno u Eurokup

Prvakinje Hrvatske košarkašice Raguse Prvakinje Hrvatske košarkašice Raguse Foto: Vlado Kos / CROPIX

Košarkašice Raguse, prvakinje Hrvatske automatski su se plasirale u natjecanje po skupinama Eurokupa, dok će doprvakinje Plamen iz Požege igrati u kvalifikacijama za to natjecanje, objavio je Hrvatski košarkaški savez (HKS).

Čak 52 kluba iz Europe prijavila su se za sudjelovanje u ovom natjecanju, a sa šest klubova koji se izravno pridružuju regularnoj sezoni iz kvalifikacijskih turnira Eurolige za žene, ukupan broj potencijalnih sudionika doseže 58.

Prema propozicijama natjecanja, sezona Eurokupa za žene igrat će se u dvije konferencije s klubovima podijeljenim na temelju kriterija geografske blizine, a sadržavat će najviše 48 momčadi sudionica, podijeljenih u 12 skupina od po četiri momčadi. Svaka od dvije konferencije uključuje 19 klubova koji su zaslužili izravan plasman u regularnoj sezoni, na temelju klupskog poretka njihovih nacionalnih saveza. Preostalih 10 mjesta, pet u svakoj konferenciji, bit će dodijeljeno pobjednicima odgovarajućih kvalifikacijskih susreta koji se igraju u dvije utakmice u formatu kod kuće i u gostima.

Ždrijeb skupina, kao i ždrijeb za kvalifikacije održat će se u Muenchenu 15. srpnja.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019