Srijeda, 21 Srpanj 2021 19:27

Zlatne sestre Jurković na prijemu u Ranjini

Župan Nikola Dobroslavić i savjetnica župana Žaklina Marević primili su danas u Palači Ranjina Ivanu i Josipu Jurković, koje su na Svjetskom prvenstvu u veslanju do 23 godine osvojile zlatnu medalju.

- Mi smo ponosni na naše sportaše i sportašice koji osvajaju velika natjecanja” rekao je župan, kazavši kako su nas sestre Jurković po već tko zna koji put oduševile svojim rezulatom. “Ovim prijemom smo htjeli pokazati da ne samo da to pratimo, nego da znamo koliko je to vrijedan rezulat, a da je to rezultat njihova talenta, ali i upornog i vrijednog rada i naravno kvalitetnog i stručnog vodstva i potpore obitelji. Veselimo se da se vidimo u ovakvim prigodama i želimo im uspjeh i u budućim natjecanjima, jer vjerujemo da neće izostati; one su dosada već dokazale da mogu ostvarivati velike rezultate. - rekao je između ostalog župan.

Govoreći o Svjetskom prvenstvu na kojemu su ostvarile svoj, kako su rekle, oduvijek sanjani san, sestre Jurković su kazale kako im je od svih medalja ova ipak najsjajnija.

- Ovo nam je najdraži uspjeh jer smo od malena, od jedanaeste godine, sanjale da jednog dana stanemo na postolje i da svira naša himna, ali da samo sestra i ja same stojimo tamo. - rekla je Josipa Jurković.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019