laus banner 2021 2

Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 10:46

Znatno reduciran i program udruge Festa Dubrovnik, ali održat će se

Arhivska fotografija Arhivska fotografija Foto: Dubrovnikpress.hr

Udruga Festa Dubrovnik za ovogodišnju je svoju jubilarnu 20. manifestaciju Festa 2021 Dubrovnik po tradiciji pripremila je višednevni bogat i raznovrstan program, no zbog epidemoloških mjera on će biti znatno reduciran.

Kako javljaju iz udruge, ponovo se pripremala Festa od klapa s najpopularnijim skladbama V.Paljetka, M.Nardellija, Đ.Jusića i K.Magdića!

„I naše bi operne Dive pjevale u crkvi sv. Vlaha, Rock-paradom bismo se vratili u Lazarete, gala-koncert smo planirali uz 30. obljetnicu dubrovačke Atlantide s DSO i gostujućim zvijezdama. Bilo bi i Feste od vina na Kandeloru i radionice tradicionalnih jela uz autohtona vrhunska vina u sklopu nje. Ali smo Protokol Grada i sve institucije s kojima surađujemo, prema jednoglasnoj odluci redovne Skupštine naše Udruge, budući da nije bilo naznaka skorih promjena epidemiološke situacije u nas i prema njoj odgovarajućih mjera, obavijestili o odgodi svih naših planiranih programa jubilarne 20. Feste 2021 Dubrovnik, koji su pretpostavljali veći broj izvođača i publike.” - navode iz Udruge Festa Dubrovnik.

U programu je tako ostalo otvaranje izložbe „Grad sv. Vlaha” u suradnji s Dubrovačkom udrugom likovnih umjetnika i Hrvatskom maticom iseljenika. Organizaciju izložbe pomogli su Kazalište Marina Držića, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dom Marina Držića, Marin Ivanović, Andrea Batinić i Igor Brautović, a otvorit će se 25. siječnja (ponedjeljak) u 19 sati, u predvorju Kazališta.

U četvrtak, 28. siječanja, u 20 sati u Kazalištu Marina Držića promocija je albuma klape Kaše „Misa sv. Vlaha” autora Vicka Dragojevića (umjesto odgođene Feste od klapa).

Humanitarna namjena 20. Feste bit će usmjerena Općoj bolnici Dubrovnik.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020