laus banner 2021 2

Četvrtak, 06 Svi 2021 21:07

Župan Dobroslavić i gradonačelnik Franković primili polaznike Ratne škole Ban Josip Jelačić

Župan Nikola Dobroslavić sa gradonačelnikom Dubrovnika Matom Franklovićem primio je u četvrtak u Dubrovniku u nastavni posjet 23. generaciju polaznika Ratne škole Ban Josip Jelačić.

U okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2020./2021. godini na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđmanˮ, Ratna škola „Ban Josip Jelačić” nalazi se na studijskom putovanju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a ovom prilikom župan Dobroslavić i gradonačelnik Franković upoznali su ih s aktualnom situacijom u županiji i gradu.

Župan Dobroslavić rekao je kako je Domovinski rat bio sramotna epizoda velikosrpske politike.

- Samo zahvaljujući naporima dubrovačkih branitelja i onih koji su nam pomogli uspjeli smo se obraniti. Sada imamo svoju državu i slobodu, danas razvijamo ovo područje najbolje što znamo i uvjeren sam da to radimo dobro. Možda smo i previše orijentirani na turizam, ali to nam je najprirodnija gospodarska grana. Moram istaknuti kako koristimo fondove EU i to je jako bitno za naš razvoj. Ta sredstva su nam omogućila da razvijemo projekte koji inače ne bi nikako bili mogući. - rekao je župan Dobroslavić te istaknuo kako bi sve zemlje Zapadnog Balkana trebale težiti postati članice EU, uz obavezno ispunjavanje potrebnih uvjeta.

- Iako danas neki pokušavaju progurati svoje istine, mi znamo pravu istinu o Domovinskom ratu. Moram istaknuti kako iza rata nikada nismo razmišljali da nas može poharati jedan nevidljivi neprijatelj. - rekao je gradonačelnik Franković te napomenuo kako nas ovakva situacija tjera razmišljati i izvan okvira turizma.

Ovom prigodom naglašena je važnost sustava Civilne zaštite te je napomenuto kako je upravo spremnost tog sustava bila ključna u vrijeme kada se dogodila kriza uzrokovana koronavirusom.

Također je istaknuto kako se mora razmišljati o sigurnosti, te kako je poželjna vojna prisutnost u blizini Dubrovnika, kao što danas postoji baza kod Ploča.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020