Utorak, 07 Rujan 2021 12:50

Župan Dobroslavić i gradonačelnik Franković primili veleposlanika Finske Kallea Kankaanpää

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković primio je u utorak u nastupni posjet novog veleposlanika Finske Nj.E. Kallea Kankaanpää. Uz veleposlanika na sastanku je bila prisutna i počasna konzulica Finske u Dubrovniku Tilda Grossel Bogdanović.

Na sastanku se razgovaralo o planovima Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika te mogućnostima vezano uz gospodarsku suradnju dvije zemlje.

Župan Dobroslavić istaknuo je ovom prilikom kako mu je drago je je veleposlanik bio u Dubrovniku već u lipnju, stoga ima priliku vidjeti koliko je trenutno bolja turistička sezona. Dodao je kako se već sljedeće godine nadamo dobroj odnosno još boljoj sezoni uz visoku procijepljenost.

Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Dubrovnik su jako uspješni u privlačenju sredstava iz EU, naglasio je ovom prilikom župan rekavši i kako su brojni projekti iz naše županije prijavljeni na EU mehanizam Oporavak i otpornost.

Veleposlanik je istaknuo kako je upravo pred i post sezona najbolje vrijeme za turiste iz Skandinavije, s obzirom da oni nisu skloni pretoplom vremenu. Istaknuo je kako bi volio vidjeti zajedničke inicijative i suradnju na više polja, uključujući i IT sektor.

Gradonačelnik Franković rekao je kako se ove godine kao veliki problem pokazao nedostatak radne snage te dodao kako Dubrovnik želi graditi svoju reputaciju izvrsnosti i po razini usluge koja se pruža.

Na kraju sastanka razmijenjeni su prigodni pokloni.

Sadržaj Dubrovačko – neretvanske županije

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020