Četvrtak, 07 Srpanj 2022 19:23

Župan Dobroslavić i gradonačelnik Franković uputili brzojave sućuti obitelji preminulog Ivice Kunčevića

Ivica Kunčević Ivica Kunčević Foto: DLJI

U povodu smrti cijenjenog hrvatskog kazališnog redatelja Ivice Kunčevića, župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputili su njegovoj obitelji brzojave s izrazima sućuti:

„Iskreno suosjećam s vama u ovim teškim trenucima. Kroz protekla desetljeća pratili smo rad Ivice Kunčevića od asistenta redatelja, potom redatelja do ravnatelja dramskog programa kao promatrači, potom publika i kasnije poznavatelji svih njegovih impresivnih ostvarenja. Uz brojna uprizorenja klasičnih djela svjetske književnosti te suvremenih hrvatskih pisaca, ustrajno je radio na scenskom promaknuću djela iz dubrovačkog dijela hrvatske književne baštine, čuvajući ih tako od zaborava i otuđenja.U ime Dubrovačko-neretvanske županije i moje osobno primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja.” - napisao je župan Dobroslavić.

„S tugom smo primili vijest kako nas je napustio Ivica Kunčević, naš vrhunski kazališni redatelj, tek koji dan pred početak još jednih Dubrovačkih ljetnih igara, koje će zauvijek nositi utisnut njegov pečat. Grad Dubrovnik ove mu je godine dodijelio ''Nagradu Dubrovnika za životno djelo'' za izniman doprinos dramskoj umjetnosti i kulturnom identitetu Dubrovnika, a osobito mi je drago da smo to uspjeli učiniti za njegova života i pokazati mu koliko ovaj Grad drži do svega što mu je u svom umjetničkom životu dao.

Gospar Kunčević bio je pravi zaljubljenik u svoj posao i u ovaj Grad, a kada bi se to dvoje spojilo dobivali smo čaroliju kakvu samo kazalište može tvoriti. Kao redatelj, a kasnije i ravnatelj dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara, pomaknuo je granice kazališne umjetnosti i hrvatske kulture općenito te svojim iznimnim i svestranim umjetničkim opusom trajno promovirao Dubrovnik i njegovo kulturno naslijeđe. Ambijentalnost na dubrovačku gospar Kunčević itekako je dobro poznavao, uklapao je svoje predstave u dubrovačke povijesne i prirodne ambijente, radio u dosluhu s Gradom i zauvijek ostao u njegovim zakutcima. Ostat će i u našem sjećanju, uz zahvalu za njegov veliki umjetnički doprinos. U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut.” - stoji u izrazu sućuti gradonačelnika Frankovića.

dpp