Utorak, 29 Lipanj 2021 19:36

Župan Dobroslavić: Mljet nastojimo približiti kopnu

Župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić nazočio je danas svečanoj sjednici mljetskog Općinskog vijeća uz Dan Općine Mljet te je tom prigodom osim kao župan i kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH čestitao domaćinima, ali i istaknuo izvrsnu suradnju Općine i Županije.

- Veliko mi je zadovoljstvo da vam mogu čestitati vaš dan i uputiti želju za daljnjim razvitkom u ime predsjednika Hrvatskog sabora i Vlade RH. - kazao je župan Nikola Dobroslavić te nastavio:
- Još jednom smo se danas osvjedočili o ljepoti otoka, ali i o iznimnoj brizi koju načelnik i njegovi suradnici vode o otoku, kao i velikoj umješnosti u vođenju politike i razvoja. Čestitam načelniku i Općinskom vijeću na potvrdi koju su dobili od građana, a ona je zasigurno rezultat svega onog što je rukovodstvo radilo kroz proteklo razdoblje. - kazao je on.

Župan je istaknuo kako je suradnja Općine i Županije i ministarstava bila izvrsna, dodavši kako je Županija nastojala pomoći u svemu jer nastoji približiti Mljet kopnu, a u tom smislu je istaknuo čvor Prapratno koji će tome pridonijeti po završetku Pelješkog mosta i pristupnih cesta.

- Mi ćemo i dalje biti suradnici, na raspolaganju smo, a imamo dobra iskustva. Državna vlast ima sluha za našu županiju, a pred nama je razdoblje u kojem nam je na raspolaganju oko 185 milijardi kuna iz proračuna EU i Mehanizma za oporavak i otpornost. To je velika prilika i za našu državu i za županiju pa tako i za otok Mljet. - zaključio je župan Dobroslavić.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020