Srijeda, 04 Svibanj 2022 14:44

Župan Dobroslavić neće predsjednika Milanovića pozvati na Dan Županije

Piše:
Župan Nikola Dobroslavić Župan Nikola Dobroslavić Foto: Davor Mladošić

Na ovogodišnju Festu svetoga Vlaha bio je pozvan i održao je govor na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz Dan Grada Dubrovnika, no zbog njegovih učestalih istupa u javnosti, koje u HDZ -u drže neprimjerenima, predsjednik Republike Zoran Milanović neće biti pozvan na svečanu sjednicu Županijske skupštine koje se održava na Dan Županije 12. svibnja. Da predsjednika Milanovića neće zvati potvrdio je župan Nikola Dobroslavić, odgovarajući na vijećničko pitanje Iva Karamatića (SDP).

- Konačno jedno pravo pitanje. - rekao je župan Nikola Dobroslavić nakon ga je vijećnik Ivo Karamatić pitao je li Uredu predsjednika Republike Hrvatske poslan poziv za Dan Županije.

Župan Dobroslavić Karamatiću je odgovorio kako Milanovića neće zvati na obilježavanje Županije, a objasnio je zašto je predsjednik nepoželjan gost.

– Nećemo zvati predsjednika jer ne želimo daljnje produbljivanje i razaranje institucija države koje radi predsjednik jer kad bismo mu dali pozornost i pozornicu da to radi, osjećali bi određenu odgovornost da smo i mi u tome sudjelovali. - rekao je Dobroslavić, istaknuvši kako Milanović svojim posljednjim izjavama šteti ugledu države.

- Ovo što radi predsjednik nije dobro, to šteti i njemu samom, ali nije mu važno, no šteti i državi. Vidite koje probleme imamo s ugledom zemlje upravo radi njegovih istupa o Austriji, BiH, Ukrajiini, Finskoj, Švedskoj, dakle, to nije dobro za državu. Mi mu nećemo davati pozornicu za takve nastupe i neće biti pozvan na svečanu sjednicu.- istaknuo je Dobroslavić.

Nezadovoljan što Milanović nije pozvan na obilježavanje Dana Županije, Karamatić je rekao županu kako bi trebao poštivati predsjednika kao instituciju.

- Predsjednik je institucija! Kao što ja vas poštujem kao instituciju župana, bilo bi normalno i uljudno da i vi poštujete predsjednika kao instituciju. I sam sam imao svakakvih predsjednika i bio sam s njima i slikavao se i s premijerima koji su završili u Remetincu, slikavao se zato što poštujem državu. Vi ne predstavljate HDZ nego Županiju. - rekao je Karamatić.