laus banner 2021 2

Ponedjeljak, 21 Prosinac 2020 13:36

Župan Dobroslavić o turizmu: Ne možemo nikako ponoviti još jednom katastrofalan rezultat jer ćemo propasti

Piše:

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Županijske skupštine župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić osvrnuo se i na sastanak Turističkog vijeća županijske Turističke zajednice na kojem se razgovaralo o aktivnosti za nadolazeću turističku sezonu, a ovu prošlu, na koju je iznimno utjecala COVID pandemija, Dobroslavić je ocijenio katastrofalnom.

- U Županiji smo, posebno na širem dubrovačkom području, zbog pandemije imali katastrofalne turističke rezultate i dosad nas je u tom katastrofalnom rezultatu malo spasila pomoć Vlade, odnosno mjere koje su na snazi i krediti poduzetnicima za likvidnost, ali to nije dovoljno da se mnogi poduzetnici održe. - rekao je Dobroslavić, naglasivši kako loše turističke rezultate ne smijemo ponoviti.

- Naravno, rezultat je loš i zbog činjenice da 50 posto turista dolazi zračnim prometom koji je pao, imali smo samo 12 posto naleta na Zračnu luku Dubrovnik u odnosu na 2019. Ne možemo nikako ponoviti još jednom katastrofalan rezultat jer ćemo propasti. Dakle, potrebno je učiniti sve da se avionski promet vrati u što većem obimu. - kazao je Dobroslavić, istaknuvši kako efekti nadolazeće sezone ovise o svima nama i našem ponašanju tijekom pandemije.

- Očekujemo blažu epidemiološku situaciju zbog toplijeg vremena, ali moramo držati epidemiološku situaciju što boljom, svi mi se moramo držati mjera. Među uspješnijim smo županijama u zemlji po broju zaraženih i nadam se da nas neću ukleti. Imamo najbolje brojke u Hrvatskoj, a znamo da se one mogu brzo promijeniti ako se ne držimo mjera i nismo odgovorni.
Moramo te brojke učiniti još boljima i cilj je postići mjerilo koje priznaje Europa, a to je da tjedno imamo 50 zaraženih na 100 000 stanovnika, a mi ih sad imamo puno više. Moramo sve napraviti da se ta brojka svede na 50 jer tad ćemo bit privlačna zona što će nam otvoriti velike mogućnosti za veći dolazak turista. - rekao je Dobroslavić.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020