Četvrtak, 16 Prosinac 2021 11:58

Župan Dobroslavić obišao radove na lukama u Dračama i Trpnju

Župan Dobroslavić obišao radove na lukama u Dračama i Trpnju Foto: DNŽ

Župan Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić u pratnji zamjenika Joška Cebala i pročelnika Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Iva Klaića te načelnika općine Janjina Vlatka Mratovića obišao je gradilište rekonstrukcije i dogradnje Luke Drače. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Dubrovačko - neretvanska županija i Lučka uprava Dubrovačko - neretvanske županije u rekonstrukciju luke Drače uložit će 3,5 milijuna kuna, a uredit će se pedesetak komunalnih vezova te će postojeća riva biti zaštićena od udara vjetra.

U Trpnju je predstavnike županije dočekao načelnik Općine Trpanj Jakša Franković sa suradnicima, a ravnatelj Doma zdravlja Korčula Sebastijan Fabris detaljnije je pojasnio tijek obnove trpanjske ambulante.

trpanjambulanta161221

Završeni su radovi energetske obnove ambulante u Trpnju vrijedni 706 tisuća kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo je 450 tisuća kuna, a ostatak sredstava zajednički su osigurali Dubrovačko - neretvanska županija, Dom zdravlja Korčula i Općina Trpanj.

U Trpnju i Dračama, uz predstavnike nadzora i izvođača, bio je i ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko - neretvanske županije Antun Banovac koji je tom prigodom naglasio da se u Trpnju gradi 164 metra rive, međutim, da je posebni izazov u okviru tog projekta rješavanje prometnih gužvi u trajektnoj luci koja je u samom središtu mjesta.

Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u Trpnju vrijedna je 17 milijuna kuna, a dovršetak projekta očekuje se tijekom veljače iduće godine što će Trpnju donijeti bolju protočnost prometa u samoj trajektnoj luci, dodatnu ukrcajnu traku za trajektnu rampu i širinu kolnika nužnu za kvalitetno prometovanje, ali i veći broj komunalnih vezova za lokalno stanovništvo.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020