Petak, 09 Srpanj 2021 11:44

Župan Dobroslavić primio u nastupni posjet veleposlanika Izraela Ilana Mora

Župan Nikola Dobroslavić primio je jučer u nastupni posjet veleposlanika Izraela Nj.E. Ilana Mora.

Župan Dobroslavić ovom prilikom upoznao je veleposlanika Mora s glavnim obilježjima županije – turizam, poljoprivreda, proizvodnja vina, marikultura, lijepa očuvana priroda i bogata kulturna i povijesna baština.

Istaknuo je kako je Dubrovnik najpoznatiji grad u županiji no dodao kako je tu i Korčula, Ston, Cavtat, Neretva itd.

Veleposlanik Mor je istaknuo kako postoje brojni zajednički interesi između naših dvaju zemalja na kojima je moguće ostvariti suradnju. Primjerice, napomenuo je, Izrael ima bogato iskustvo i znanje u navodnjavanju stoga je to potencijal koji se može iskoristiti u dolini Neretve u poljoprivrednoj proizvodnji.

Također potencijal za suradnju je i područje hi-tech, inovacije, smart city, cyber sigurnost, ali i izraelska rješenja za turizam u vrijeme COVID-a.

Župan Dobroslavić je istaknuo kako se puno ulaže u projekte povezivanja teritorija županije, napomenuvši Pelješki most kao krucijalan projekt.

Na sastanku se razgovaralo i o važnosti cijepljenja u oporavku svjetskog gospodarstva, a uputio je poziv županu da sa suradnicima posjeti Izrael u cilju razmjene iskustava, posebice na području poljoprivrede, odnosno poljoprivredne proizvodnje, ali i ostalih spomenutih područja.

Sadržaj Dubrovačko - neretvanske županije

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020