Četvrtak, 04 Studeni 2021 13:40

Župan Dobroslavić primio veleposlanike Francuske i Njemačke

Župan Nikola Dobroslavić sastao se danas s njemačkim i francuskim veleposlanicima u Republici Hrvatskoj Robertom Klinkeomi i Gaëlom Veyssièrom te počasnom konzulicom Francuske Republike u Dubrovniku Lucijanom Leoni.

Veleposlanici su iskazali želju za upoznavanjem s projektima Dubrovačko - neretvanske županije vezanim za prometno povezivanje te projektima koji se planiraju u sljedećem proračunskom razdoblju EU-a te kroz Europski planu za oporavak.

Također, iskazali su interes za županijske projekte vezane za održivi razvoj, smanjenje emisije CO2 te kvalitetom suradnje kroz programe prekogranične suradnje. Župan Dobroslavić naglasio je iznimnu važnost prometnog povezivanja kao preduvjeta ukupnog razvoja županije te značaj investicije Pelješki most s pristupnim cestama. Upoznao je veleposlanike s planovima izgradnje brze ceste do Zračne luke Dubrovnik kao i ukupnog prometnog povezivanja županije.

Župan Dobroslavić informirao je veleposlanike o  aktivnostima i dogovorima s Europskom komisijom vezano za projekte iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, govorio je također o projektu Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje te o projektima iz prekogranične suradnje sa susjednim regijama kao i primjerima dobre suradnje s talijanskim prekomorskim regijama kroz EU program INTERREG.

Sadržaj Dubrovačko – neretvanske županije

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020