laus banner 2021 2

Ponedjeljak, 04 Siječanj 2021 15:47

Župan Dobroslavić uz odlazak Nojka Marinovića: Dao je nemjerljiv doprinos u stvaranju i učvršćenju obrane

U povodu smrti generala Nojka Marinovića, zapovjednika obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, župan Nikola Dobroslavić uputio je njegovoj obitelji brzojav s izrazima sućuti:

Tužni zbog odlaska generala Marinovića, istinskog hrvatskog domoljuba i borca za slobodu, izražavam vam najdublju sućut u ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno ime.

General Nojko Marinović, ratni zapovjednik obrane Dubrovnika, istinski branitelj i domoljub koji je znanje, stručnost i hrabrost stavio u službu Domovine, dao je nemjerljiv doprinos u stvaranju i učvršćenju obrane na krajnjem hrvatskom jugu.

Hrvatski branitelji na čelu s našim generalom uspjeli su zaustaviti agresora u nakani da zauzme ovaj grad, spomenik hrvatstva i slobode.

Časnik koji je na prvoj crti pretrpio teško ranjavanje uvijek se dostojanstveno nosio sa svim izazovima, uvijek bio blizak svojim suborcima – istinski vitez.

Zbog svih njegovih vrlina te zasluga u Domovinskom ratu ostat će nam svima u trajnoj uspomeni.

Neka mu je laka Hrvatska zemlja koju je neizmjerno volio i za koju se nesebično borio i za čiju slobodu dao nemjerljiv doprinos!

Župan
Nikola Dobroslavić

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020