Nedjelja, 25 Srpanj 2021 18:50

Županija će ubuduće imati devet umjesto šest upravnih odjela

Dubrovačko – neretvanska županija na nedavnoj sjednici Županijske skupštine dobila je nekoliko novih upravih odjela, odnosno došlo je do preustroja te će tako umjesto dosadašnjih šest, Županija imati devet upravnih odjela, a to su Upravni odjel za poslove Župana i Županijske skupštine, Upravni odjel za opću upravu i imovinsko - pravne poslove, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport, Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje, Upravni odjel za poduzetništvo, turizam i more, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju, Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove te Upravni odjel za financije.

Župan Nikola Dobroslavić ovu odluku pojasnio je tim kako su dosadašnji odjeli bili preglomazni.

- Radi se o optimaliziranju ustroja županijske administracije. Naime, kao jedni od prvih i rijetkih u Republici Hrvatskoj išli smo na smanjivanje upravnih odjela, jer tada smo imali manje od 100 zaposlenika u našoj administraciji i ocjenjivali smo da je 11 upravnih odjela, koliko smo tada imali, previše te smo donijeli odluku o ustroju sa šest upravnih odjela. Pokazalo se da je to dobar pristup, tad jedinstven u Hrvatskoj, ali u međuvremenu se dogodila decentralizacija koju je provodila Vlada RH i uključivanjem Ureda države uprave sa svojih 118 zaposlenika ukupna županijska administracija je narasla na 218 zaposlenih. - rekao je župan Dobroslavić.

- Napravili smo analizu rada na ovaj način u proteklih godinu dana; nismo nezadovoljni, ali smo utvrdili da su neki odjeli preglomazni i da je teško upravljati na ovaj način. Zbog prevelikog broja djelatnika u nekim odjelima i preopterećenosti kao i provedbe našeg programa za predstojeće razdoblje, sigurni smo da će predloženi novi ustroj biti optimalan u sljedeće četiri godine. - kazao je župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020