Četvrtak, 14 Ožujak 2024 14:35

ŽUPANIJSKA I DUBROVAČKA TZ ZAJEDNO NA SAJMU U NAPULJU

ŽUPANIJSKA I DUBROVAČKA TZ ZAJEDNO NA SAJMU U NAPULJU Foto: TZ DNŽ

Na ovogodišnjem sajmu BMT koji se održava u Napulju od 14. do 16. ožujka Hrvatska je zemlja partner. Turistička zajednica Dubrovačko - neretvanske županije i Turistička zajednica Grada Dubrovnika zajednički izlažu na štandu Hrvatske turističke zajednice veličine 110 m2.

Osim poslovnih sastanaka, u okviru poslovnog sajma BMT u Napulju, Turistička zajednica Dubrovačko -neretvanske županije i Turistička zajednica Grada Dubrovnika za sve svoje poslovne partnere i posjetitelje sajma organiziraju dvosatne eno-gastro prezentacije prvog i drugog dana sajma. Tijekom prezentacije eno-gastro ponude, talijanski putnički agenti moći će kušati slastice dubrovačkog kraja, kao što su kontonjata, hrostule, pandišpanj, suhe smokve, arancini i bruštulani mjenduli domaće proizvodnje članica Udruge Deša. Uz navedenu ponudu slastica, moći će se kušati i desertno vino, odnosno Prošek Bura – Ruža Dalmacije, Rukatac, Vinarije Bura / Mrgudić s poluotoka Pelješca.

Dubrovačko - neretvansku županiju je u 2023. godini posjetilo 45.178 turista iz Italije što je pet posto više od ostvarenih dolazaka u 2022. godini, a ostvarili su 154.311 noćenja, odnosno dva posto manje nego prethodne godine.

dpp