Četvrtak, 16 Prosinac 2021 12:22

Županijskoj vatrogasnoj zajednici stigla vrijedna oprema

Županijskoj vatrogasnoj zajednici stigla vrijedna oprema Foto: DNŽ

Dubrovačko - neretvanska županija uspješnom realizacijom projektnih aktivnosti u okviru EU projekta STREAM – Strateški razvoj upravljanja poplavama, nabavila je opremu za vatrogasne postrojbe s područja cijele županije koja je jučer dodijeljena Vatrogasnoj zajednici Dubrovačko -neretvanske županije. Oprema je namijenjena sanaciji šteta na poplavom pogođenom području, a njezina vrijednost je oko 600 tisuća kuna.

Župan Nikola Dobroslavić i zapovjednik županijske vatrogasne zajednice Stjepan Simović u Stonu su, u nazočnosti načelnika općina čijim se vatrogasnim postrojbama dodjeljuje oprema, potpisali Sporazum o međusobnim pravima i obvezama.

- Ovo je nastavak aktivnosti iz projekta STREAM. Nakon što smo prošlog mjeseca opremu dodijelili neretvanskim vatrogascima, ovaj mjesec oprema je stigla za pelješke vatrogasne postojbe. Početkom sljedeće godine sredstvima i realizacijom projekta EU STREAM, nabavlja se oprema za ublažavanje posljedica ozbiljnih zagađenja rijeka i mora čija je vrijednost preko milijun kuna. – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Vrijednost EU projekta STREAM iznosi 70,5 milijuna kuna, od čega se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, putem programa prekogranične suradnje Interreg Italija - Hrvatska, sufinancira 85 posto tog iznosa, odnosno oko 60 milijuna kuna, dok ostatak od 15 posto osiguravaju projektni partneri vlastitim sredstvima.

Vrijednost projektnih aktivnosti Dubrovačko - neretvanske županije je 5,8 milijuna kuna, a provode se uz stručnu i tehničku pomoć Regionalne razvojne agencije DUNEA, u sklopu projekta „Znanjem do EU fondova” kroz koji je pripremljen četverogodišnji plan potpore jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019