Četvrtak, 21 Rujan 2023 19:00

1.308 INTERVENCIJA CRVENOGA KRIŽA U ČETIRI MJESECA SEZONE

1.308 INTERVENCIJA CRVENOGA KRIŽA U ČETIRI MJESECA SEZONE Foto: Grad Dubrovnik

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika danas su predstavljeni rezultati projekta „Crveni križ u Gradu – 2023”.

Ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Dubrovnik Živko Šimunović osvrnuo se na brojne aktivnosti i postignute rezultate društva u 2023., a poglavito se dotaknuo visokog angažmana mladih naraštaja, koji su pokazali htijenje, solidarnost, humanost i volju, a sve u cilju brige za građane u potrebi, osobe s invaliditetom i brojne posjetitelje, koji su, kako je istaknuo ravnatelj društva Šimunović iskazali nemali broj puta oduševljenje i zadovoljstvo brigom i spremnošću mladih volonterki i volontera.

- Posebnu zahvalu s ovog mjesta upućujem institucijama koji nas vjerno podržavaju i prate u našem plemenitom radu. Moram pohvaliti naše mlade volontere i spasioce na gradskim plažama, na njihov neupitnom angažmanu i spremnošću u rješavanju zahtjevnih zadataka. Lijepo je znati da postoji interes pojedinaca da se uključe u naše akcije, pridonoseći time zajednici na jedan dobar i koristan način. - kazao je u ovoj prilici ravnatelj Šimunović.

Prema izvještaju dubrovačkog Crvenog križa, preko učeničkih i studentskih ugovora mladi volonteri, njih 35, odradilo je značajan dio posla. Kroz samo četiri mjeseca sveukupno su odradili 11.584 sata i uspješno riješili 1.308 intervencija.

Projekt „Crveni križ u Gradu – 2023” proveden je zahvaljujući kontinuiranoj financijskoj potpori Grada Dubrovnika, Društva prijatelja dubrovačke starine, Turističke zajednice Grada Dubrovnik, Javne ustanove Rezervat Lokrum i Hrvatskog Crvenog Križa. Za provedbu projekta i rad svih volontera osigurano je sveukupno 122.824 eura. Predstavljanju je danas nazočio i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

dpp