Nedjelja, 12 Studeni 2023 14:24

34 GODINE DUBROVAČKOG HDZ-A

34 GODINE DUBROVAČKOG HDZ-A Foto: HDZ

Dubrovački HDZ proslavio je jučer 34. godišnjicu osnivanja, a to prigodom u Kazalištu Marina Držića održana je i svečana akademija. HDZ-ovci su se tradicionalno fotografirali i ispred crkve svetoga Vlaha.

Na svečanoj akademiji gradonačelnik Dubrovnika i predsjednik GO HDZ-a Dubrovnik Mato Franković istaknuo je kako on bez tima ne može ništa sam, kao ni bilo tko drugi.

„S nama su danas ovdje pročelnice i pročelnici, nisu svi stranački ljudi, a neki od njih su iz drugih stranaka, ali svi zajedno radimo i služimo Gradu. - kazao je Franković.

On je nadalje istaknuo rezultate kotarskih izbora za koje je kazao kako je njima HDZ potvrdio svoju snagu u Dubrovniku.

- Prošlo je šest i pol godina otkako smo preuzeli Grad i u tom razdoblju imali smo puno uspjeha, a Dubrovnik je od strane stručnjaka iz neovisnih tijela proglašen nedavno najboljim gradom po kvaliteti života u Hrvatskoj. - kazao je istaknuvši i kako je Dubrovnik proglašen i šampionom hrvatskog turizma.

- To je ono što smo htjeli postići, da Dubrovnik bude grad po mjeri, održiv i da se poštuje čovjeka i daje prilika mladim ljudima, onima koji ne mogu doći do svoje prve nekretnine. - rekao je Franković.

Nadalje je Franković govorio o rezultatima Vlade premijera Andreja Plenkovića te je pri tome ustvrdio kako je „u posljednjih sedam godina Hrvatska doživjela preobražaj, od najmanjih sela do najvećih gradova”.
- Više od 300 milijuna eura nacionalnih i europskih sredstava uloženo je u naš grad. Da se samo napravio Pelješki most, bilo bi čudo, a zamislite onda kad pričamo o aglomeraciji, pročistaču, Lapadskoj obali, vrtićima, školama...

Predsjednik HDZ-a Dubrovačko – neretvanske županije Blaž Pezo dotaknuo se tzv. superizborne godine pred nama pa je podsjetio na nedavne pobjede HDZ-a na lokalnim, kotarskim i izborima za mjesne odbore u Korčuli i Metkoviću. Istaknuo je i zasluge župana dubrovačko – neretvanskog Nikole Dobroslavića u realizaciji mnogobrojnih projekata, a imao je i svojevrsnu poruku za Miša Krstičevića, SDP-ova gradonačelnika Ploča i predsjednika županijskog SDP-a koji je nedavno aktivirao i svoj mandat u Županijskoj skupštini.

- Brzo je počeo razmišljati o nacionalnim funkcijama, a još nije ostvario ni što treba ostvariti u svom gradu. - rekao je Blaž Pezo.

O izbornoj godini govorio je i ministar Branko Bačić.

- Mi kao stranka moramo samo pitati svakog našeg sugrađanina postoji li trenutno političar koji bi mogao bolje od Andreja Plenkovića jamčiti sigurnost i stabilnost u godinama koje su pred nama, a koje neće biti jednostavne. - kazao je Bačić.

dm