Utorak, 23 Svibanj 2023 20:16

Atmosfera kao na placi: neukusna rasprava o vrijednosti nagrada primorskim laureatima

Predsjednik Općinskog vijeća Vlaho Mozara Predsjednik Općinskog vijeća Vlaho Mozara Foto: dpp

Kad nekome dajte poklon, primjerice za krizmu, vjenčanje ili mu poklonom odajete priznanje za dugogodišnji rad ili neka dostignuća, nije baš običaj da osobi koja poklon prima kažete koliko ste ga platili.

Iako pokloni koje će Općina Dubrovačko primorje ove godine dodijeliti svojim laureatima nisu bezvrijedni, krajnje je neukusno što će ovogodišnji laureati znati koliko su stajali, jednako koliko je bila neukusna i rasprava na sjednici Općinskog vijeća. O nekim stvarima, ma koliko god Nezavisna lista i DDS, koji u primorskom Općinskom vijeću drže većinu, inzistirali na transparentnosti, ipak se ne raspravlja javno, ako zbog ničega drugoga, onda zbog poštovanja prema ljudima koji će u subotu primiti općinske nagrade. Neko povjerenstvo koje odlučuje o vrijednosti ili nekom drugom prigodom na sjednici usvojeni akt o mogućoj vrijednosti nagrada, bili bi puno primjereni od toga da se o cijenama koje je Općina spremna platiti kako bi nagradila zaslužne građane raspravlja kao na tržnici.

Članica Udruge Deša Nike Tomović i član DVD-a Slano Ivica Ćorić, ovogodišnji su primorski laureati, koji i prije negoli će im biti dodijeljene, znaju da će dobiti sliku i lijericu koje zajedno s diplomama i plaketama stoje 1.000 eura.

Tijek te neprimjerene i neukusne rasprave o dodjeli nagrada prenio je portal Južni, a tekst možete pročitati OVDJE.

nm