Petak, 30 Lipanj 2017 15:26

Austrijanka Margit Müller vjerna Dubrovniku 50 godina

Mala svečanost dodjele zahvalnice Margit Müller, dugogodišnjoj gošći Dubrovnika, upriličena je danas u Zatonu Malom.

Slijedom lijepog običaja Turističke zajednice grada Dubrovnika da simbolično daruje dugogodišnje goste, koji su ujedno i najbolji promotori turističke ponude, prigodnu zahvalnicu, buket cvijeća i poklon, staklenu statuu sv. Vlaha za uspomenu, dobila je Margit Müller, u znak zahvalnosti za vjernost Dubrovniku dugu pedeset godina.

Margit Müller iz Salzburga prvi put je ljetovala u Dubrovniku kao dijete od sedam godina davne 1967. godine kad je s roditeljima dolazila u Zaton Mali, kod obitelji Viska i Marije Puljizević, uzastopno do 1991., kad je uslijedio prekid od tri godine uzrokovan ratom. Već od 1994. godine ta tradicija se nastavila do danas.

Margit Müller doživljava obitelj Puljizević kao svoju drugu obitelj, a njihov dom kao svoj. Skoro sva svoja ljeta je provela u Zatonu pa ima i puno prijatelja među mještanima. Ovo lijepo prijateljstvo započelo je 1967. kad su roditelji Margit Müller u spontanoj šetnji sa svojom sedmogodišnjom djevojčicom kroz Zaton zamolili mještane Viska i Mariju Puljizević da im se pridruže na ribanju s barkom. Nakon dobrog ulova, ukusno spravljene ribe i toplog gostoprimstva odlučili su ubuduće ljetovati baš tu.

U ime TZ grada Dubrovnika Zahvalnicu za vjernost Dubrovniku i prigodne poklone uručile su Sandra Milovčević i Daria Dražeta, koje su zahvalile Margit Müller na vjernosti i izrazile nadu da će još puno budućih godina posjećivati Dubrovnik i Zaton.

Za TZ grada Dubrovnika ovakvi dugogodišnji gosti posebno su dragocjeni, jer su odani našem kraju i svoju privrženost s ponosom ističu i u svojim domovinama.

DPP